Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het dodental is gestegen tot 41, met twee vermist

De tijd rouwt nog steeds in België. Historische overstromingen die het land hebben getroffen Volgens het laatste opwaarts herziene rapport kwamen 41 mensen om het leven, zei het hoofd van de regering van Wallonië, het Zuid-Franse taalgebied dat het meest te lijden heeft gehad van de ramp.

Er worden nog twee mensen vermist. De vorige balans registreerde 37 sterfgevallen Vanwege de hevige regenval die medio juli het land teisterde. Dit slechte weer
Hij doodde ook 180 in Duitsland.

Oprichting van een wederopbouwcommissie

Elio Di Robo Dinsdag maakte hij tijdens een persconferentie met een aantal politieke leiders de vorming van een speciale commissaris voor wederopbouw bekend. Dit orgaan zal verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van noodmaatregelen en het opstellen van een wederopbouwplan.

De Waalse regering heeft al een enveloppe van 2 miljard euro toegezegd voor deze taak die enorm belooft te worden. “Dit bedrag zal waarschijnlijk niet genoeg zijn”, waarschuwde Jean-Luc Kroc, de Waalse minister van Financiën en Begroting.

Wegen en spoorwegen vernield, huizen gesloopt, elektriciteitsnet beschadigd: buitengewone overstromingen in veel rivieren veroorzaakten nog nader te bepalen schade. Van de 262 gemeenten in Wallonië zullen er 202 worden opgenomen in het rampenfonds, “en dat geeft je de omvang van de tragedie die we doormaken”, aldus Elio Di Rupo.

Afvalbeheer en rattenbestrijding

Hij zei dat de schadebeoordeling door verzekeraars nog steeds aan de gang is en “enkele dagen, zelfs enkele weken” zal duren. “Het zal een inspanning van lange adem zijn. De Belgische premier Alexandre de Croo, die tijdens de persconferentie beloofde de federale regering te helpen, benadrukte dat de wederopbouw van alles wat verwoest is (…) tijd zal vergen.

READ  Saint-Antonin-Noble-Val: een astronomische avond die de sterren in je ogen brengt

Een van de uitdagingen die Waalse ambtenaren dinsdag noemden: herhuisvesting met hulp van gemeenten, bedrijven en getroffen mensen, maar ook sanering en verwerking van afval dat door rivieren wordt vervoerd of na overstromingen uit huizen wordt verwijderd. De autoriteiten hebben rattenbestrijdingsoperaties gepland.

Wallonië schat dat het ongeveer 42.000 ton grond zal moeten behandelen die voornamelijk verontreinigd is met koolwaterstoffen. Ruim 11.700 kilometer vaarwegen zal moeten worden “gecontroleerd of schoongemaakt”. Binnen twee dagen genereerde de ramp het equivalent van driekwart van het jaarlijkse huishoudelijk afval in de regio. Deze heeft 27 potentiële locaties geïdentificeerd voor zijn tijdelijke opslag, om drukke wegen en trottoirs vrij te maken.