Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Grijze regen: waarom verpest het weer je vakantie?

Niets dan water – Na een korte zonnige vakantie vorige week, regende het over een groot deel van Frankrijk. Al vijf jaar heeft niemand er meer van gehoord, vanwege een heel bijzonder meteorologisch verschijnsel: de koude druppel.

Voor veel tourliefhebbers zal de accommodatie grijs en regenachtig gemarkeerd zijn. ‘Ik loop geen gevaar om te verbranden, er is nog niet genoeg van’Een van die Finisterre-vakantiegangers maakte grapjes in het bericht hierboven. Daar kwamen de vette huiden terug in de winkelrekken en veranderden de gewoontes: meer wafels verkopen dan ijs, merkt een winkelier op.

In juli is er al vijf jaar lang niet veel regen gevallen en in sommige gebieden is er recordregen gevallen. Aan de kust viel het twee keer zoveel als een normale juli in Le Touquet, en op het land viel drie keer zoveel neerslag als in het stadsgemiddelde. Slecht weer zorgt voor overstromingen, zoals in Meurthe-et-Moselle, half juli een oranje wake voor indrukwekkende overstromingen.

Alle info over

Lees ook

Koude druppel: een “bubbel” van koude lucht die wordt geblokkeerd door hete lucht

De koude dip, verantwoordelijk voor dit sombere weer, is een heel bijzonder meteorologisch verschijnsel. Dit is het “Hoog Laag geassocieerd met koude lucht”, legt Christelle Robert, een voorspeller bij Météo-France, uit. “Op de een of andere manier verliet een luchtbel de regio’s in het noorden”, voordat de hete en stilstaande lucht boven Frankrijk hem ving. Deze pocket is bestand tegen anticyclonen en veroorzaakt dus neerslag.

Dit fenomeen komt vaker voor in de lente en de herfst, terwijl regens gepaard gaan met een daling van de temperatuur. Wat deze ongekende weersepisode bevestigt: volgens Météo-France klimt juli 2021 naar de 11e natste maand in juli sinds 1960 met 76,7 mm cumulatieve regen in het hele land.

READ  Nieuw molecuul ontdekt in protoplanetaire schijf

Maar als de weersomstandigheden uitzonderlijk blijven, is het momenteel geen absoluut record volgens de openbare instelling, terwijl de resultaten marginaal blijven in vergelijking met het record van juli 2014 en 116,2 mm regen.

Op dit moment wordt echter aangenomen dat de grijze lucht de komende dagen zal aanhouden volgens de weersvoorspelling, met uitzondering van alleen de rand van de Middellandse Zee. In de eerste twee weken van augustus zou het dus niet beter moeten gaan.

In de rest van het grondgebied, “De eerste helft van de maand wordt erg onstuimig, vaak regenachtig en relatief koud voor het seizoen” Omdat “processie” Koude druppels, per locatie weeradvies. “Natuurlijk kan de intensiteit van deze regens op dit moment niet worden voorspeld, maar het gevoel zal niet beter zijn dan in de eerste helft van juli”, bepaalt de locatie. De enige zonsopgang aan de horizon: de tweede helft van augustus zal helderder zijn, zelfs met een hittegolf die eind van de maand en begin september kan beginnen.

over hetzelfde onderwerp

Meest gelezen artikelen

Covid-19: Moeten we ons isoleren als er een ‘contactgeval’ wordt aangegeven en we volledig gevaccineerd zijn?

LIVE – Covid-19: Net als Air France koppelt SNCF uw ticket aan uw gezondheidskaart

Terwijl Frankrijk ‘laat’ is, heeft het VK geprofiteerd van het langlopende Covid-probleem

Medailletabel Olympische Spelen in Tokio: Frankrijk 8, na goud te hebben geroeid

Vaccinatie: er is nu een “decoratieve relatie tussen ziekenhuisopname en diagnose”, zegt Olivier Veran

READ  Veneuze trombose: risico 'ongeveer 200 keer groter bij infectie met Covid dan bij vaccinatie met AstraZeneca'

LCI-logo
Verdedigt de ambitie van informatie
VrijEn
Geverifieerd Iedereen heeft er toegang toe dankzij het inkomen
publiciteit beroemdheid .

Om ons te helpen deze gratis service te behouden, kunt u “uw keuze wijzigen” en alle cookies accepteren.