Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Canada ontdekte sponsskeletten zijn mogelijk het oudste dierenleven op aarde

Men denkt dat deze fossielen 350 miljoen jaar ouder zijn dan de oudste dierlijke levensvormen die tot nu toe bekend zijn.

Artikel door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Dit zijn waarschijnlijk de overblijfselen van de oudste vorm van dierlijk leven waarvan bekend is dat deze op aarde bestaat. Fossielachtige structuren van sponzen, die 890 miljoen jaar geleden in de oceanen leefden, zijn ontdekt in het noordwesten van Canada, volgens een studie die woensdag 28 juli in het tijdschrift is gepubliceerd. natuur (link in het engels). Ze zullen meer dan 350 miljoen jaar oud zijn, de oudste die tot nu toe bekend is. “Waarschijnlijk het oudste dier dat in een evolutionair proces verscheen, was de spons. Dit is niet verwonderlijk aangezien sponzen de eenvoudigste dieren in de dierlijke levensboom zijn.”verklaarde Elizabeth Turner, een professor aan de Canadese Laurentian University.

Als dit resultaat wordt bevestigd, daagt het de oude theorie uit dat de dieren pas verschenen na een grote injectie van zuurstof in de atmosfeer en oceanen. Van deze sponzen wordt gezegd dat ze ongeveer 90 miljoen jaar hebben geleefd voordat het zuurstofniveau op aarde niveaus bereikte die nodig werden geacht voor het ontstaan ​​van dierlijk leven. Dus voordat de oxygenatie van het moderne dier plaatsvond. “Als mijn interpretatie van de gevonden ‘stof’ correct is, verschenen de eerste dieren vóór deze gebeurtenis en zouden relatief lagere zuurstofniveaus hebben verdragen in vergelijking met de huidige omstandigheden.”Volgens de hoogleraar. Zij regeert “Het is mogelijk dat de eerste dieren een laag zuurstofgehalte konden verdragen, zoals bij sommige huidige sponzen het geval is.”. Maar complexere diersoorten kunnen pas ontstaan ​​na de neoproterozoïsche oxygenatie.

READ  Zwitserland vestigt een nieuw record voor de berekening van het getal Pirts.ch