Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voor de preventie van seksueel overdraagbare aandoeningen stelt de Hoge Gezondheidsautoriteit voor om het huidige wettelijke kader op het gebied van beroepsgeheim te wijzigen

Voor de preventie van seksueel overdraagbare aandoeningen stelt de Hoge Gezondheidsautoriteit voor om het huidige wettelijke kader op het gebied van beroepsgeheim te wijzigen

Om seksueel overdraagbare aandoeningen te voorkomen, stelt de Hoge Gezondheidsautoriteit (HAS) voor om het huidige wettelijke kader op het gebied van beroepsgeheim te wijzigen, waardoor de mogelijkheden om partners te informeren aanzienlijk worden beperkt.

“Het doel is om de patiënt bij wie een soa is vastgesteld, de mogelijkheid te bieden om te kiezen hoe zijn partner(s) worden geïnformeerd en zo de start van het meldingsproces te stimuleren”, schrijft HAS in een mededeling.

“Het idee is dat de gezondheidswerker of een derde de partner van de patiënt kan informeren over diens toestemming”, leggen we uit aan de gezondheidsautoriteit. Een mogelijkheid die momenteel niet is toegestaan ​​door het beroepsgeheim.

Volgens de Hoge Gezondheidsautoriteit, wiens standpunten de regering over het algemeen volgt, zou de mogelijkheid van snelle behandeling van partners (TAP) “ook in Frankrijk moeten worden toegestaan”.

Sterker nog, de huidige regelgeving laat dit niet toe.

Een versnelde behandeling bestaat uit het voorschrijven van een recept aan een patiënt met een seksueel overdraagbare aandoening ten gunste van een partner, zonder voorafgaand overleg met deze laatste.

Een dergelijke wijziging in de regelgeving zou het mogelijk maken “partners zo snel mogelijk te behandelen, vooral als ze geen symptomen hebben en als bekend is dat ze niet naar de dokter gaan of zich inlaten met de gezondheidszorg”, schat de American Health Vereniging.

U herinnert zich het proces dat bekend staat als het informeren van partner(s) als een belangrijk preventief hulpmiddel. Het heeft tot doel de transmissieketens door te snijden door populaties met een hoger risico te bereiken, om zo de daarmee gepaard gaande morbiditeit en mortaliteit te verminderen.

READ  De grootste koolwaterstofvoorraad bevindt zich niet op aarde, maar op 1,5 miljard kilometer afstand op de maan van Saturnus