Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

6 tips om dagelijks toe te passen om je brein te onderhouden

6 tips om dagelijks toe te passen om je brein te onderhouden

[Semaine du cerveau 2023] Mindfulness behouden ondanks het verstrijken van de jaren is een dagelijkse taak. Dr. Philip Amwell is de auteur Gids voor Alzheimer, Brain Health Secrets, Hij geeft tips om je brein zo lang mogelijk in vorm te houden.

Op 13 maart 2023 begint het Breinweek 2023. Brain Week, gecoördineerd door de Society for Neurosciences, wordt sinds 1999 elk jaar in maart gehouden en heeft tot doel het publiek bewust te maken van neurowetenschappenHet belang van hersenonderzoek. daar De Vaincre Alzheimer Foundation is partner in het initiatief.

over hetzelfde onderwerp

Alle evenementen die in het kader van deze Voorlichtingsweek worden georganiseerd, zijn terug te vinden op de website Weekdubrain.fr

Bij deze gelegenheid geven we advies om uw geest en vooral uw geheugen te behouden.

Omdat het geheugen werkt als een spier: hoe meer je eraan werkt, hoe meer het zich zal ontwikkelen. Hier zijn 3 oefeningen die zowel eenvoudig als effectief zijn bij het ontwikkelen van geheugencapaciteiten, ontwikkeld door filoloog Carol Serrat.

Visualiseer het geluksmoment

De hersenen hebben positieve gedachten en gelukkige herinneringen nodig om goed te functioneren en nieuwe neurale verbindingen te vormen.

 • We sluiten onze ogen en herinneren ons een scène uit ons leven die ons gelukkig maakte: een vakantie, persoonlijk of professioneel succes, een moment van geluk…
 • We absorberen de aangename sensaties die deze episode van ons leven ons gaf. We vinden de mensen om ons heen, de geluiden, de geuren, de kleuren…
 • Tot ziens: zelfverzekerd en zelfverzekerd, afgestemd op je omgeving…
 • We herbeleven dit moment intens en keren ernaar terug alsof de actie hier en nu plaatsvond.
 • We laten ons meeslepen door deze “stimulerende” indrukken. Het verbeelden van deze momenten uit het verleden heeft een zeer gunstig effect op het geheugen.H.
READ  Een Japanse studie heeft de theorie versterkt dat water de aarde bereikt via asteroïden

Focus door ontspanning

Tien minuten ontspanning per dag is voldoende om een ​​goede geheugenfunctie te bevorderen.

 • Ga comfortabel op een matras zitten of liggen en sluit voorzichtig onze ogen.
 • Begin met het ontspannen van je tenen en voeten, daarna je enkels. We voelen de energie opstijgen vanaf de grond…van de voeten naar de knieën, wat de benen ontspant…we ontspannen de dijen, dan ontspannen we alle spieren van de heupen, buik en borst…het gaat verder naar de bovenkant van het hoofd.
 • Als je je eenmaal goed hebt ontspannen, kun je een fragment uit een gedicht, een rekenkundige vergelijking, een telefoonnummer, wachtwoorden uit je hoofd leren.
 • Om deze informatie goed in je geheugen te prenten, doe je een “geheugenanker” door alle spieren in je lichaam gedurende 3 seconden aan te spannen en daarna weer los te laten.

Mediteren over iets

Een half uur mediteren per dag verbetert het geheugen en geeft ons al zijn voordelen: kalmte, innerlijke rust en creativiteit. Het bestaat uit het concentreren op een object: een kiezelsteen, een bloem, een kaarsvlam of een ander object, mits het niet te ingewikkeld is.

 • We richten onze aandacht eerst op het object dat we hebben gekozen. De geest concentreert zich op zijn uiterlijke verschijning: zijn vorm, textuur, kleur…
 • We sluiten onze ogen en stellen ons het object voor waar we net aan dachten: we proberen het mentaal tot in het kleinste detail na te bootsen.
 • Ten slotte openen we onze ogen en kijken we opnieuw naar het object.
 • We beginnen twee of drie keer achter elkaar opnieuw.
READ  Meer dan 2.000 ziekenhuisopnames ... de angstaanjagende records van Covid-19

Lees ook:

READ  Ben je een probleemmens of niet? Het antwoord zit in dit spel