Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De kans dat de asteroïde “2023 DW” in 2046 in botsing komt met de aarde is afgenomen

De kans dat de asteroïde “2023 DW” in 2046 in botsing komt met de aarde is afgenomen

NASA schatte vorige week dat het object een kans van 625 heeft om op aarde te belanden. Dit risico is echter opnieuw beoordeeld en bedraagt ​​nu 1 op 340.

Op 26 februari werd een asteroïde ontdekt met een diameter van ongeveer vijftig meter, ongeveer de lengte van een olympisch zwembad. Als het momenteel bijna 20 miljoen kilometer van de aarde verwijderd is, kan het de bewustwording van zijn nadering vergroten.

“Het heeft een zeer kleine kans om in 2046 met de aarde te botsen”, zei NASA. op zijn Twitter-account.

Wetenschappers konden zelfs de exacte datum van de waarschijnlijke impact bepalen: 14 februari 2046. Volgens rekeningenZo eindigt de asteroïde zijn pad in de Stille Oceaan.

Herbeoordeling van het risico

“2023 DW” is geclassificeerd als niveau 1 van Turijnse schaal, die tussen de 1 en 10 kansen meet dat ruimtevoorwerpen in de komende decennia met de aarde in botsing komen. “De huidige berekeningen laten zien dat het risico op een aanrijding uiterst onwaarschijnlijk is en dat er geen reden is om publieke aandacht of bezorgdheid te wekken.” NASA legt uit. Het is echter de enige van de 1448 die op de lijst staat: alle andere hebben niveau 0.

Vorige week liet NASA’s website zien dat de asteroïde een kans van 625 had om zijn pad bij ons te beëindigen. Deze mogelijkheid is echter al afgenomen.

Deze maandag, dat aantal Het is nu een kans van 1 op 340, wat nog steeds een kans van 99,71% is dat “2023 DW” de aarde zal missen. Van zijn kant de European Space Agency schat het risico in als een kans van 1 op 432.

READ  Naar een stijging van de temperaturen maar ook naar het risico op onweer

Laat een asteroïde in botsing komen om deze af te buigen

“Dit ding is niet bijzonder zorgwekkend”, verzekert hij op CNN David Farnocchia, een navigatie-ingenieur bij het Jet Propulsion Laboratory in Pasadena.

Wetenschappers zeggen dat het gebruikelijk is dat nieuwe gedetecteerde objecten enkele weken nodig hebben om correct te worden voorspeld en om metingen te verfijnen. “Maak je geen zorgen, het is normaal dat asteroïden in eerste instantie gevaarlijker lijken dan ze in werkelijkheid zijn,” schrijft de European Space Agency op Twitter.

Hoewel contact met een asteroïde uiterst onwaarschijnlijk lijkt, bereiden wetenschappers zich al jaren voor op een dergelijke gebeurtenis. Afgelopen september bevestigde NASA dat de Dual Asteroid Redirection Test (Dart)-missie van het bureau met succes een kleine asteroïde had afgebogen en afgebogen door in botsing te komen met een kleine rover.

De belangrijkste artikelen