Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

5 tips om het ’s nachts te verminderen

5 tips om het ’s nachts te verminderen

Snurkende vrienden, of als uw partner snurkt en u ervan weerhoudt een goede nachtrust te krijgen, kan dit helpen. Olivia Arezzolo, Australisch schrijfster en slaaptherapeute, verzamelde haar top vijf aanbevelingen voor het verminderen van snurken in een artikel gepubliceerd door Amerikaanse media. Studievondsten.

Verminder uw alcoholgebruik

Vaak wordt gedacht dat alcohol helpt bij het slapen. Hoewel het kalmerende effect het mogelijk maakt om sneller in slaap te vallen, verslechtert het in feite de kwaliteit van de slaap vanwege het effect op de hersenen. Bovendien is alcohol een belangrijke risicofactor voor snurken: het ontspant de spieren van de bovenste luchtwegen, waardoor ze ’s nachts inzakken, waardoor het snurken wordt versterkt. Zo erg zelfs dat zelfs mensen die normaal niet snurken soms na een licht dronken avondje kunnen snurken. Het is daarom aan te raden om uw alcoholgebruik zoveel mogelijk te beperken, vooral voor het slapen gaan.

aan de kant slapen

Op je rug slapen verergert het snurken. Op uw zij slapen of in ieder geval uw gezicht op uw zij leggen tijdens het slapen helpt dit te verminderen. Daarnaast wordt aangeraden om op je zij te slapen, omdat slapen op je rug de kans op slaapstoornissen en ademhalingsmoeilijkheden vergroot. Om ervoor te zorgen dat ze niet op hun rug slapen, plukken sommige mensen een tennisbal in hun pyjama op de rug, maar er is geen onderzoek gedaan naar de effectiviteit van deze methode. Afgelopen mei toonde een studie echter aan dat slapen op de zij het risico op de ziekte van Charcot kan verkleinen, omdat deze houding zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen in de hersenen, in vergelijking met de houding op de rug of buik. Om meer te weten te komen over de voordelen van de zijslaaphouding, kun je dit artikel lezen.

READ  Covid-19-vaccinatiestrategie: Haute Autorité de Santé-aanbeveling 2023

Zorg ervoor dat je het juiste gewicht hebt voor je lengte

Afvallen bij mensen met overgewicht kan het snurken helpen verminderen. In sommige gevallen kunnen de symptomen volledig worden geëlimineerd. Bovendien hebben verschillende onderzoeken de voordelen aangetoond van afvallen bij het verminderen van het risico op slaapapneu, een aandoening die op de lange termijn negatieve gevolgen voor de gezondheid kan hebben.

Hoe u ’s nachts uw ademhaling kunt verbeteren om snurken te verminderen

Het plaatsen van een neusspreider kan ook een eenvoudige en ongecompliceerde oplossing zijn om ’s nachts gemakkelijker te ademen en zo snurken te verminderen.

Tot slot nog een laatste tip: verbeter de luchtkwaliteit in de kamer waarin je slaapt. Frisse, goed geventileerde lucht helpt het risico op snurken te verminderen als gevolg van vervuiling en stof in de lucht die allergieën kunnen veroorzaken en het ademen kunnen bemoeilijken. Anders kan dit leiden tot irritatie van de luchtwegen, congestie en dus versterking van snurken.