Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voor de maan werd in Houston een ruimtepak van de nieuwe generatie onthuld

“Nu, het moment waarop jullie allemaal hebben gewacht!” Op het podium stapt een man naar voren onder kreten van vreugde en applaus. De reden voor deze opwinding is niet wie hij is, maar wat hij draagt: een prototype van het nieuwe ruimtepak dat de volgende astronauten op de maan zullen dragen.

Het evenement vond woensdag plaats in Houston, Texasdoor NASA en Axiom Space, dat een paar maanden geleden het contract kreeg om pakken te ontwikkelen voor de Artemis 3-missie.

De missie van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie, officieel gepland voor 2025, is om voor het eerst in meer dan een halve eeuw astronauten op de maan te laten landen, waaronder de eerste vrouw.

bewegingsbereik

naar HoustonDe hoofdingenieur, Jim Stein, die was uitgekozen om het ruimtepak aan te trekken, demonstreerde dit door met zijn armen te zwaaien, te hurken en zelfs te hurken. Een van de grote verbeteringen van dit moderne pak, vergeleken met het Apollo-programma, is de verbeterde mobiliteit en bewegingsvrijheid.

Eén ding zal niet veranderen: het zal altijd wit zijn, benadrukte Russell Ralston, vice-president van het ruimtewandelingprogramma bij Axiom Space. Wit maakt het mogelijk om stralen te weerkaatsen zonom de temperatuur in het pak beter te reguleren.

Als het woensdag gepresenteerde prototype zwart en oranje was, komt dat omdat het een extra laag bevatte die bedoeld was om bepaalde aspecten van de ontwikkeling geheim te houden. Voor de volgende Artemis-missiecontracten concurreert Axiom Space nog steeds met Collins Aerospace. NASA betaalde $ 228,5 miljoen voor dit eerste contract voor Artemis 3.

READ  Battlefield 2042: Releasedatum uitgesteld, het is officieel!

“Ziet eruit als een hel”, reageert Pesquet

“Elke Europeaan zou er geweldig uitzien, en velen zouden ongetwijfeld de gelegenheid hebben gehad om het te dragen …” antwoordde Ali Twitteren Franse astronaut Thomas Pesquet. “Maar ik weet het niet, ik denk dat het me nog steeds goed zou staan, nietwaar?”

Op de maan moeten pakken bestand zijn tegen een bijzonder barre omgeving. De Zuidpool, waar de Artemis-missies zullen landen, is bestand tegen temperaturen van meer dan 50°C, maar is ook erg koud (minder dan 200°C op de bodem van sommige kraters). Andere moeilijkheden: stof of scherpe stenen.

Russell Ralston legde uit dat de materialen die voor de verschillende lagen van het pak worden gebruikt, isolerend zijn, bestand zijn tegen het risico van scheuren en voorkomen dat stof blijft plakken. De pakken worden niet helemaal op maat gemaakt voor elke astronaut, maar er zullen verschillende maten zijn. De helm heeft koplampen en een HD-camera waarmee je de output direct van de camera kunt volgen Land.

Lagen

De astronauten trekken het pak aan door het aan de achterkant te openen. Ze dragen ook een rugzak die alles bevat wat ze nodig hebben om te overleven: “zoals een fles perslucht en een zeer geavanceerde airconditioner, gecombineerd”, beschrijft Russell Ralston. De pakken kunnen minimaal acht uur aaneengesloten worden gedragen, voor bemonstering en ander wetenschappelijk onderzoek.

Als het bedrijf het pak omschrijft als ‘revolutionair’, is één ding niet veranderd in vergelijking met Apollo-tijd: voor hun natuurlijke behoeften zullen astronauten er altijd lagen onder dragen.

huur

Het ontwikkelen van een ruimtepak is erg moeilijk en het is in het verleden niet gedaan Verenigde staat Sinds de dagen van de space shuttles. De technologie die momenteel wordt gebruikt voor vluchten buiten het International Space Station (ISS) is dus dezelfde als ongeveer 40 jaar geleden. Axiom Space en Collins Aerospace zijn ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe ruimtewandelingpakken.

READ  Hoe u eenvoudig Android-apps in APK-indeling kunt installeren

Tot nu toe was NASA eigenaar van zijn pakken, maar besloot voor de toekomst een ander model te kiezen door ze te verhuren aan de particuliere sector. Die ontwikkeld door Axiom, genaamd AxEMU (voor Axiom Extravehicular Mobility Unit), komen voort uit ongeveer 50% van recent onderzoek en ontwikkeling door NASA, die zijn kennis beschikbaar heeft gesteld aan bedrijven, zei Michael Suffredini, president van Axiom Space. Het bedrijf is van plan om zijn eigen ruimtestation te bouwen, en daarom zal het zelf iets nodig hebben om zijn toekomstige klanten aan boord te passen.