Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voor C1 vecht Inter terug tegen Fiorentina en behoudt het zijn titel

De Nerazzurri versloegen woensdag in Rome Fiorentina in de finale van de Italiaanse beker (2-1).

Door Alban Congero

gepubliceerd updaten

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Lautaro Martinez scoorde woensdag tweemaal. Daniël Mascolo/Reuters

Inter herovert de beker. De spelers van Simone Inzaghi verslaan titelverdediger Fiorentina (2-1) Deze woensdag in Rome, in de finale van de Italiaanse beker. En ze reageerden op de opener van Nicholas Gonzalez met twee doelpunten van Lautaro Martinez, voordat ze vastliepen in de tweede helft. Het is de negende overwinning van Inter Milan in deze competitie, evenveel als die van Roma, maar vijf minder dan Juventus uit Turijn (14), die het nationale record heeft.

Het team werd aan het begin van de wedstrijd mishandeld en kreeg in de derde minuut een doelpunt tegen, ondertekend door Nicholas Gonzalez, waardoor mensen opnieuw spraken over realisme en hun vermogen om te reageren. Het moet gezegd worden dat Fiorentina de beste start maakte en dat ging hun doel zelfs te boven. In duels en balbezit stond Viola bovenaan, zo niet in controle.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Lees ook – Tops / flops Fiorentina – Inter Milaan: Lautaro is onhoudbaar, de fatale slip van Martinez Quarta

Maar wat doe je met Lautaro Martinez die maar twee ballen nodig had in het gebied om zijn talent en afwerkingskwaliteit aan het woord te laten komen? Eerst door gebruik te maken van de glijbaan van landgenoot Martinez Quarta Om kaviaar te ontvangen van Brozovic (29e), accepteer dan Milinkovic in het gebied op een voorzet van Barela (37e). Met weinig zicht tijdens het WK, met Julian Alvarez die de voorkeur geeft aan Lionel Scaloni voor wedstrijden, is Lautaro onvervangbaar bij Inter in de geest van Simone Inzaghi.

Overheersing wint niet

Fiorentina zag wat het verschil maakte tussen goede en geweldige teams. Het gat op de Serie A-ranglijst was woensdag duidelijk niet terug te zien op de grasmat bij het Stadio Olimpico. De elfde domineerde de derde. Maar wat Fiorentina mist, is niet alleen een team en verdediging die in staat zijn om zonder aarzelen klappen op te vangen, maar ook een speler die in staat is om de bal terug te spelen wanneer de gelegenheid zich voordoet.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Nicholas Gonzalez stond aan zijn rechterkant erg goed tegen Federico Dimarco en daarna Robin Gosens, wat bij Cabral niet het geval is in de spil die zijn teamgenoten niet konden vinden. De invalbeurt van Luka Jovic was goed, want de Serviër creëerde hele grote kansen maar wederom zonder het net te vinden. Een hele cross (81) en Handanovic (79) wonnen head-to-head. La Viola had tijdens de wedstrijd 19 schoten op doel, ook in de tweede helft, voor in totaal 6 schoten op doel. Waar Inter 11 keer schoot en 4 pogingen inkaderde.

Nu een plek in Europa voor de twee clubs. huidige derde in de stand van de Italiaanse competitieDe Nerazzurri treffen op 10 juni Manchester City in de finale van de Champions League. Van haar kant werd Viola, 11e in de competitie, met West Ham drie dagen geleden, aangewezen voor de finale van de Europa League Conference.

READ  Grigor Dimitrov neemt het op tegen Alexander Zverev in de tweede set in de "Night Session"