Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In een worsteling met zijn management verliet Van Nistelrooy zijn trainerspositie

In een worsteling met zijn management verliet Van Nistelrooy zijn trainerspositie

Axel Allag, Media365, gepost op woensdag 24 mei 2023 om 16:35 uur.

In de functie van PSV-trainer sinds afgelopen zomer nam Ruud van Nistelrooy een dag voor het einde van het Eredivisie-kampioenschap zijn beslissing om de club te verlaten. Vertrek wegens complexe relatie met zijn management.

Een kleine verrassing uit Eindhoven. Woensdag maakte de club al voor de slotdag van het landskampioenschap het vertrek van Ruud van Nistelrooy bekend uit zijn trainerspositie.Die zal zondag plaatsvinden met een uitstapje naar Alkmaar. PSV, winnaar van de Nederlandse Supercup en de Nederlandse Beker, staat tweede in het klassement, met 10 punten achterstand op landskampioen Feyenoord Rotterdam. In een officiële verklaring lichtte de club de redenen toe voor dit vertrek van de voormalige spits van Manchester United, die sinds afgelopen zomer aan het roer van de ploeg staat. “Na diverse interne besprekingen die de afgelopen weken hebben plaatsgevonden, heeft dinsdagavond een overleg plaatsgevonden tussen de directie en Van Nistelrooy”, zo liet PSV in eerste instantie weten, meldt AFP.

Van Nistelrooy betreurt het gebrek aan steun bij de club

Vervolgens om licht te werpen op de duidelijk gespannen verhoudingen tussen de verschillende partijen. “Er is besloten om ons te focussen op de wedstrijd van aanstaande zondag tegen AZ Alkmaar en na het seizoen verder te praten.” “Van Nistelrooy stelde (woensdag)ochtend dat er naar zijn mening niet genoeg draagvlak was binnen de club om verder te gaan.”. Terwijl op verzoek van de club Fred Rotten, oud-trainer van PSV, die zondag tijdens de trip naar Alkmaar het stokje overneemt, de sfeer niet per se ideaal was. Volgens informatie van De Telegraaf zijn er de afgelopen weken spanningen ontstaan ​​tussen met name Van Nistelrooy en zijn twee plaatsvervangers, Fred Rutten en Andre Auger. De spelers zouden bij de aanvoerders gaan klagen over de werkwijze van de oud-spits van Manchester United.

READ  Lorenzo Dalipasti leeft zijn passie voor basketbal nu in Nederland