Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voor Bruno Lina: “Kinderen spelen een zeer belangrijke rol bij de verspreiding van het virus”

Terwijl kinderen en leerkrachten sinds het begin van het schooljaar zwaar getroffen zijn door de Covid-19-epidemie, legt de viroloog, een lid van de wetenschappelijke raad, uit dat de Omicron-variant gemakkelijker overdraagbaar is, ook van kinderen die “minder gevoelig waren”. ” ver weg.

Terwijl de start van het schooljaar werd gekenmerkt door een recordaantal klassluitingen, verspreidt de Covid-19-pandemie zich van instellingen naar huizen, dankzij de zeer besmettelijke Omicron-variant.

“Op school, net als op andere plaatsen, gedraagt ​​dit virus zich anders omdat het meer overdraagbaar is”, legt Bruno Lina, viroloog en wetenschapsbestuurder, vrijdag uit aan BFMTV-gast.

“Je hebt minder virussen nodig om ziek te worden. Onder die omstandigheden kunnen mensen die misschien minder vatbaar waren voor het virus, zoals kinderen vandaag de dag, heel effectief besmet raken”, zegt de viroloog, lid van de wetenschappelijke raad.

Kinderen ‘zeer actief getroffen’

Sinds maandag zijn er in vier dagen tijd 47.453 besmettingsgevallen bekend onder studenten, blijkt uit cijfers die donderdag door het ministerie van Onderwijs zijn vrijgegeven. Het record werd bereikt onder leraren, met 5.631 aangekondigde positieve gevallen.

“Kinderen zijn, net als veel leeftijdsgroepen onder de 40 jaar, op een zeer belangrijke manier betrokken bij de verspreiding van het virus (…) we zien het omdat er overdracht is tussen kinderen en ouders, en soms overdrachtshaarden op scholen, ‘, voegde Bruno Lina eraan toe.

“Het is ongeveer 80% meer overdraagbaar”, ging hij verder op de Omicron-variant, eraan herinnerend dat het de immuunresponsen van mensen met een onvolledig vaccinatieschema kan omzeilen, en dat hoe meer het zich verspreidt, hoe hoger het infectiepercentage. Bruno Lina benadrukte dat “ondanks de verhoogde overdraagbaarheid, alle hygiënemaatregelen effectief zijn”.

Donderdag overschreed het besmettingspercentage in Frankrijk voor het eerst de 2.000. In totaal heeft één op de 50 mensen de afgelopen zeven dagen positief getest op het virus.

READ  Studie toont risico's van kunstmatige zoetstoffen op darmflora