Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wetenschappers trainen goudvissen om te rijden (ja, je leest het goed!)

Is het vermogen om door zijn leefgebied te navigeren afhankelijk van soorten of is het wereldwijd? Deze vraag bracht een team van onderzoekers ertoe een experiment uit te voeren, op het eerste gezicht ongrijpbaar, waarin ze vissen proberen te leren rijden.

Het sonische ontmoetingspunt van dierlijke intelligentie! vinden elke twee weken.

U zult ook geïnteresseerd zijn

Je ziet niet elke dag een vis Het rijdenMaar… wees gerust, de Vissen We zullen niet de straat op gaan en ook niet omgaan met gekke wetenschappers. Hoewel het idee rechtstreeks uit het slechte lijkt te komen sciencefictionfilm, onderzoekers Ben-Gurion Universiteit van de Negev Te serieus.

Hun onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift gedrags-hersenonderzoek, probeert een zeer subtiele vraag te beantwoorden: zijn de mechanismen die ten grondslag liggen aan de voortbeweging van dieren afhankelijk van?Soorten En het milieu, of is het mondiaal? Hiervoor besloten ze het idee tot het uiterste door te voeren door uit te zoeken of de vissen in staat waren om op het land te navigeren.

Na een paar dagen training kunnen de vissen het vaartuig naar het doel sturen in ruil voor hun beloning. © Ben-Gurion Universiteit

Een apparaat om hun vaardigheid om op het land te navigeren te testen

eenvoudige auto Vissenkom Geplaatst op een gemotoriseerd platform uitgerust met: camera En jij lidar. Wanneer de vis naar een kant van de tank zwemt, zal het apparaat in die richting bewegen. Daarna waren ze vrij om hun omgeving te verkennen en kregen ze een beloning voor het raken van een duidelijk omschreven doelwit. Ze testten zes verschillende vissen en na een paar dagen begrepen de vissen het systeem.

READ  COVID-19: Waarom doet uw arm pijn na vaccinatie en hoe kunt u de pijn verlichten?

De vissen kunnen het doel snel bereiken, om de obstakels heen en zelfs de verkeerde doelen ontwijken. Volgens de onderzoekers toont dit aan dat de vissen hun representatie van de ruimte en hun navigatievaardigheden met succes hebben overgebracht naar een omgeving die heel anders is dan die waarin ze zijn geëvolueerd. tenminste wat Navigatiemechanismen Het zal dus universeel zijn, ongeacht de soort.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?