Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De zon en de maan zullen (licht) het gedrag van levende wezens beïnvloeden

De maan en de zon bewegen in de ruimte na een goed gechoreografeerde choreografie. De ongelijke zwaartekracht die op de aarde wordt uitgeoefend. Zijn deze zwaartekrachtsgetijden sterk genoeg om het gedrag of in ieder geval het ritme van biologische activiteiten te beïnvloeden? Ja, zeggen onderzoekers vandaag.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] De maan beïnvloedt onze slaap
Sinds het begin van de geschiedenis heeft de mensheid zich afgevraagd wat de invloed van de maan op onze beschavingen is. Onderzoekers hebben aangetoond dat het onze slaap daadwerkelijk beïnvloedt. In de nachten voor de volle maan slapen we uit en slapen we minder. Misschien de waarheid over de extra glans die de maan aan onze nachten geeft. Er kan ook meer achter zitten… (in het Engels) © University of Washington

Sinds het begin van de geschiedenis is de algemene overtuiging dat ons gedrag Beïnvloed door de fasen van de maan. Weerwolf legende. Maar wetenschappelijke studies over dit onderwerp hebben geen duidelijke effecten kunnen aantonen. Begin. Zelfs vandaag, misschien… omdat een internationaal team Geeft verontrustende resultaten. Ze suggereren dat de activiteitsritmes – zo niet hetzelfde gedrag – van alle levende wezens – dieren en planten – nauw gerelateerd kunnen zijn aan de getijden van de zwaartekracht. De baanmechanica begrijpen Zon, Aarde en Maan systeem.

Zo werkten onderzoekers aan het gedrag van kleine schaaldieren die al minstens 300 miljoen jaar aan onze kusten wonen. In het wild bewegen deze dieren zich met een snelheid van ongeveer 12,4 uur door het water. Wat betreft de maan-zonne-dynamiek. Maar in het lab, waar andere omstandigheden worden gecontroleerd, lijkt dit ritme door te willen gaan.

Cycli afgewisseld met de maan en de zon

De onderzoekers observeerden ook periodieke patronen, zowel dagelijks als maandelijks, tijdens de verschillende kiemtesten Contant geld. Modellen die lijken overeen te komen met lokale verschillen in zwaartekrachten. Maakt niet uit hoe klein.

Concluderend stelt het team voor dat de interacties van organismen met zwakke getijdenkrachten van de zwaartekracht de sleutel zijn en een specifieke en voldoende drijfveer om biologische ritmes. Zonder de rol van genen af ​​te trekken cirkels In dit proces worden de schijnbaar complexe fysiologie en gedragingen gecoördineerd.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?