Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Valse boodschap tegen niet-gevaccineerde mensen in het Saint-Joseph-Saint-Luc-ziekenhuis in Lyon

Het Lyon Hospital Centre veroordeelde de publicatie van een vijandig bericht voor niet-gevaccineerde patiënten en vroeg hen om geen toevlucht te nemen tot de intensive care.

Op de etalage van het Saint-Joseph Saint-Luc-ziekenhuis in Lyon, donderdag 6 januari, wordt een etiket ontdekt dat vijandig staat tegenover patiënten die niet zijn ingeënt tegen Covid-19. Het ziekenhuis staat niet aan de oorsprong van deze tekst, die de niet-gevaccineerde verplicht om niet naar de intensive care te gaan. Een afbeelding van de poster werd op sociale media geplaatst, wat voor verwarring zorgde.

valse verbinding

De poster oogt op het eerste gezicht nuchter en serieus. Het richt zich op niet-vaccinators en hun vraag “Zeg tegen het opvangteam dat u volgens uw overtuiging geen intensive care wilt voor het geval de hulpdiensten overbelast zijn”. Een provocerend bericht in het kader van de spanningen bij de hulpdiensten, maar ook een vals bericht bedoeld om de positie van het ziekenhuis over dit onderwerp te verwarren.

De poster werd ingetrokken zodra deze werd opgemerkt door de diensten van het ziekenhuiscentrum, maar zijn foto had tijd om te verschijnen en op sociale netwerken te verspreiden. Dus belde hij het ziekenhuis om te ontkennen dat hij de auteur was en het te vermelden“Op grond van haar openbare dienstopdracht en ethisch engagement zorgt de instelling onvoorwaardelijk voor alle patiënten.”

Het kan van iedereen komen.

Er is intern onderzoek gedaan om te achterhalen of de auteur een ziekenhuismedewerker zou kunnen zijn. “Het label was aan de buitenkant van het gebouw geplakt, dus het kon van iedereen komen”Laat het de afdeling communicatie van het ziekenhuis weten. “Bovendien neemt het label niet het gebruikelijke handvest van onze communicatie op ”, Bepaalt een lid van de dienst. Daarom is het een vijandige daad jegens niet-gevaccineerden en is het bedoeld om verwarring te zaaien.

READ  De verspreiding van het virus is nog steeds belangrijk in onze regio

Op Twitter interpreteerden netizens die zonder vertraging reageerden de poster snel als een officiële oproep van het ziekenhuiscentrum, en anderen gaven aan van plan te zijn een klacht in te dienen. Volgens het St. Joseph St. Luke’s Hospital hebben samenzweerderige groepen op hun beurt de foto gedeeld. Een staatsgreepcontroverse, terwijl de tweedeling tussen gevaccineerd en niet-gevaccineerd tegen Covid-19 nooit duidelijk zal zijn.