Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Deltacron-variant: wat we weten

Kunnen variabelen worden gecombineerd? Dat gelooft een hoogleraar biologische wetenschappen aan de Universiteit van Cyprus, die beweert in 25 gevallen een stam van het Covid-19-virus te hebben ontdekt die een deltavariant en een ommicron combineert.

“Er is momenteel een co-infectie van Omicron en Delta en we hebben deze soort gevonden die een mengsel van beide is”, zei professor Leondios Kostrikis in een interview met een Cypriotische tv-zender op vrijdag 7 januari.

Zoals vermeld Cyprus Post, deze nieuwe variant die de genetische achtergrond van de delta-variant deelt met enkele Omicron-mutaties, rechtvaardigt de nieuwe naam, “Deltacron”.

Na te hebben gezocht naar mutaties die alleen in omicron-gevallen werden gevonden, identificeerden professor Kostrikis en zijn team de delta-variant in 25 monsters, waarvan 11 van mensen die in het ziekenhuis waren opgenomen. COVID-19.

Volgens hen is “de relatieve frequentie van mutaties hoger bij gehospitaliseerde patiënten, wat kan betekenen dat er een verband is tussen Deltacron en ziekenhuisopname.”

Sequenties verzonden naar Jesaid

De volgorde van 25 gevallen van deze variant is ingediend bij de internationale virusdatabase Gisaid. In afwachting van de laatste om de gegevens beschikbaar te stellen aan de wereldwijde wetenschappelijke gemeenschap, zei Dr. Kostrikis dat het echter nog te vroeg is om het effect van deze combinatie tussen Omicron en Delta te kennen.

“We zullen in de toekomst zien of deze soort pathogener en besmettelijker is, of dat het zal zegevieren over Delta en Omicron,” zei hij. Bloomberg.

READ  Hoe Bretonse ziekenhuizen degenen opvangt die om medische redenen zijn geëvacueerd