Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Epidemie van seizoensgebonden bronchiolitis in Martinique sinds november

Sinds de komst van de seizoensgebonden bronchiolitis-epidemie in Martinique, heeft de regionale gezondheidsdienst in de laatste drie weken van december naar schatting 10-20 wekelijkse consultaties gehouden. De bedrijvigheid in het ziekenhuis is begin 2022 nog “aan de gang”.

Ademhalingsharten stollen in Martinique naarmate het nieuwe jaar nadert. Naast de toename van het aantal Covid-19 en de circulatie van zijn nieuwe variant Omicron, die steeds sneller gaat, is er een epidemie van bronchiolitis.

Volgens de First Watch, Watch and Alert 2022 uitgegeven door Public Health France Antilles, De trend naar pediatrische noodgevallen is sinds medio november 2021 over het algemeen stabiel, maar blijft sterk.” Per 31 december op de pediatrische spoedeisende hulp voor bronchiolitis.

Tot op de dag van vandaag gaat deze epidemie door op het eiland.

Negen tot twaalf bezoeken werden geregistreerd voor kinderen onder de twee jaar, gevolgd door 15 bezoeken aan het ziekenhuis (…). Deze trend wordt verklaard door de sluiting van huisartsenpraktijken tijdens schoolvakanties.

Bij SOS Médecins, sinds de eerste twee weken van afgelopen november, “naarDe waargenomen gegevens vallen binnen de gebruikelijke variaties” Public Health France zet uiteen en vergelijkt gegevens van de voorgaande twee seizoenen voor dezelfde periode.

In de huidige context van de circulatie van SARS-CoV-2 in Frankrijk zal de monitoring van bronchiolitis bij zuigelingen voor het seizoen 2021-2022 enerzijds het effect van de momenteel geldende barrièremaatregelen op de overdracht van respiratoir syncytieel virus, de belangrijkste oorzaak van bronchiolitis bij zuigelingen, maar ook om de bijdrage te bestuderen Het potentieel voor SARS-CoV-2 om deze pathologie te veroorzaken.

seizoensgebonden epidemie bronchiolitis Het begint meestal half oktober en piekt in december. In Frankrijk wordt elk jaar 30% van de kinderen onder de twee jaar door deze ziekte getroffen.

READ  Reuzenplaneten zijn beter bestand tegen kosmische straling dan eerder werd gedacht