Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Volodymyr Zelensky kondigde aan dat het Oekraïense leger bijna 6.000 vierkante kilometer op Russische troepen had heroverd

Volodymyr Zelensky kondigde aan dat het Oekraïense leger bijna 6.000 vierkante kilometer op Russische troepen had heroverd

Volodymyr Zelensky kondigde aan dat het Oekraïense leger bijna 6.000 vierkante kilometer land op de Russen had teruggewonnen.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zei maandag dat het Oekraïense leger bijna 6.000 vierkante kilometer grondgebied heeft gecontroleerd door Russische troepen sinds het begin van zijn tegenoffensief dat begin september begon.

“Sinds begin september hebben onze soldaten al 6000 vierkante kilometer Oekraïens land in het oosten en zuiden bevrijd, en we rukken nog steeds op”De heer Zelensky zei in een video-uitzending: Op het sociale netwerk Facebook.

De president van Oekraïne bedankte afzonderlijk drie militaire eenheden en prees deze eenheden “Moed” In het proces dat, indien geconsolideerd, resulteerde in de grootste terreinwinst voor Oekraïne sinds de terugtrekking van Russische troepen uit de buitenwijken van Kiev eind maart.

Het Oekraïense leger kondigde aanvankelijk een tegenaanval aan in het zuiden, voordat het de afgelopen week uitvoerde Blikseminslagen in de regio CharkovDe Russische grens in het noordoosten van het land dwingt de Moskouse soldaten zich terug te trekken naar andere posities.

Het beweert ook succes te hebben gehad in de regio Cherson (zuidelijk), die wordt bezet door Rusland en begrensd door de Krim, en in de oostelijke regio’s die sinds 2014 onder controle staan ​​van pro-Russische separatisten.

Eerder vandaag kondigde het Oekraïense leger de verovering van 500 vierkante kilometer grondgebied door Russische troepen aan binnen twee weken na een tegenaanval in de regio Cherson (zuid), de eerste kwantificering van Oekraïense winsten. “Onze successen van de afgelopen twee weken zijn behoorlijk overtuigend.”En Natalia Homniuk, een militaire woordvoerster van het zuiden, vertelde de pers. Het verklaarde met name de bevrijding van de steden Viskopelia, Beloherka, Soki Staffok en Mirolubivka.

READ  Het Indiase Hooggerechtshof heeft geoordeeld dat het land niet de bevoegdheid heeft om het homohuwelijk te legaliseren

Deze 500 vierkante kilometer, waarvan we de realiteit niet meteen konden verifiëren, werden toegevoegd aan de bijna 3.000 vierkante kilometer – het gebied van de Franse Rhône-provincie – die gisteravond werd aangekondigd en bevestigd door het Oekraïense leger. Britse inlichtingendienst vanmorgen.