Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Kremlin beschuldigt het Oekraïense leger van het martelen van burgers in de herbezette gebieden

Het Kremlin beschuldigt het Oekraïense leger van het martelen van burgers in de herbezette gebieden

12:28 uur: Russische inlichtingendienst heeft een Rus gearresteerd die verdacht wordt van spionage voor Oekraïne

De Russische veiligheidsdiensten zeiden dinsdag dat ze een Russische burger hadden gearresteerd die ervan verdacht werd geheime documenten naar Oekraïne te hebben overgebracht, en een onderzoek hadden geopend wegens hoogverraad, te midden van een Russische aanval op zijn buurland. “De Federale Veiligheidsdienst (FSB) ontdekte dat een Russische staatsburger (een daad heeft gepleegd) van hoogverraad door informatie naar Oekraïne te sturen ten koste van de veiligheid van de Russische Federatie”, aldus de veiligheidsdiensten in een verklaring.

Volgens het persbericht fotografeerde deze anonieme inwoner van de regio Moskou, die een luchtvaartfabriek runde, “delen van plannen voor onderdelen voor gevechtsvliegtuigen met een mobiele telefoon, voordat ze deze naar een Oekraïense burger (…), een medewerker van een vliegtuigfabriek in Odessa, een stad in Zuid-Oekraïne.

In het persbericht werd opgemerkt dat de feiten zouden hebben plaatsgevonden “toen hij de technisch directeur van een luchtvaartfabriek was en toegang had tot geheime + topgeheime documenten + documenten”. De FSB zei dat er een onderzoek was geopend naar “hoogverraad”, een misdaad die in Rusland bestraft kan worden met zware gevangenisstraffen. De verdachte is aangehouden.

READ  Donald Trump heeft de helft van zijn ambtstermijn nauwelijks belasting betaald