Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

LIVE – Elizabeth II sterft: de kist van de koningin is aangekomen in Buckingham

LIVE – Elizabeth II sterft: de kist van de koningin is aangekomen in Buckingham

Om 15.00 uur lokale tijd (dwz 16.00 uur in Frankrijk) nemen de koning en zijn vrouw deel aan een invitatiefeest, ter nagedachtenis aan koningin Elizabeth, in de St Anne’s Cathedral in Belfast.

Om 16.00 uur (17.00 uur in Frankrijk) verlaat de kist van de koningin St Gilles Cathedral naar de luchthaven van Edinburgh, en vanaf daar vliegt het om 17.00 uur naar Londen, vergezeld door prinses Anne en haar man.

Om 19.00 uur (20.00 uur in Frankrijk) zal de kist aankomen bij Buckingham Palace, waar het zal worden begroet door de koning, de gemalin van de koningin en leden van de koninklijke familie. Er zou een erewacht worden gehouden voordat ze voor de nacht naar de Bow Room worden verplaatst, een ronde kamer met marmeren zuilen die elk van de enorme ramen omlijsten.

Morgen, na gebeden in het paleis in aanwezigheid van de koning, de gemalin van de koningin en de koninklijke familie, zal een processie beginnen in het centrum van Londen om de kist van de koningin op een kanonkar van Buckingham Palace naar Westminster Palace te dragen. . Ze zal worden vergezeld door de koning en leden van de koninklijke familie. Big Ben zal rinkelen en kanonnen worden afgevuurd vanuit Hyde Park.

Nadat de kist Westminster Hall heeft bereikt, wordt deze dag en nacht bewaakt door soldaten van eenheden van de koninklijke familie.

READ  Hoe Franse internetrechercheurs een groot hackernetwerk ontmantelden in Zwitserland en Oekraïne