Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na de militaire successen van Oekraïne kreeg Duitsland kritiek op het overhandigen van wapens

Na de militaire successen van Oekraïne kreeg Duitsland kritiek op het overhandigen van wapens

Geplaatst in:

Terwijl Oekraïne al enkele dagen militaire successen tegen de Russische strijdkrachten verklaart, voornamelijk vanwege het gebruik van westerse wapens, zijn in Duitsland de besprekingen hervat over de mogelijkheid om de levering van gevechtstanks stop te zetten, waartoe nog geen enkel land heeft besloten. Want ondanks Berlijns betrokkenheid bij westerse steun, krijgt de regering van Olaf Schulz regelmatig kritiek op mogelijk te voorzichtige steun: de Verenigde Staten of Polen hebben een belangrijkere rol gespeeld.

Met onze correspondent in Berlijn, Pascal Tibo

Duitsland moet een leidende rol spelen in de NAVO “: In een toespraak op maandagochtend 12 september over de Duitse militaire strategie wil de minister van Defensie ambitieus zijn. Maar toen hem werd gevraagd naar Levering van gevechtstanks Leopard 2 naar Oekraïne Christine Lambrecht keert al weken terug naar Berlijns gebruikelijke antwoord: niemand is alleen. Dezelfde reactie van bondskanselier Olaf Schultz kort daarna.

Maar sommigen vragen zich af of de door Duitsland geboden noodzakelijke coördinatie met NAVO-partners de aarzeling van Berlijn niet maskeert.

De Militaire successen van Oekraïne in de afgelopen dagen Het debat over meer steun nieuw leven inblazen, met de levering van gevechtstanks. gedurende Zijn bezoek aan Kiev vorige weekDe Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Barbock zag dit verzoek tegemoet zonder haar gesprekspartners een antwoord te kunnen geven.

De Groenen en de liberalen, die deel uitmaken van de coalitie van Olaf Schultz, verdedigen meer werk Met de levering van tanks van Marder en Leopard 2. Deze lijn wordt ook verdedigd door conservatieven in de oppositie, maar de sociaal-democratische adviseurs van bondskanselier Schulz zijn conservatiever.

READ  Noorse strijdkrachten brengen NH-90 NFH-helikopters terug naar NHIndustries en eisen betaling

Lees en luister ook: Hoeveel militaire hulp wordt aan Oekraïne verstrekt?