Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Volkenbond: Zwitserland voor wraak – rts.ch

Volkenbond: Zwitserland voor wraak – rts.ch

5108 dagen na een rampzalige 1-0 nederlaag in Basel in de openingswedstrijd van Euro 2008 treft Zwitserland donderdag opnieuw Tsjechië (live vanaf 20:10 uur op RTS 2) met een sterke ambitie om het te wreken.

In Slavia Praag speelt de selectie van Murat Yakin zijn eerste Nations League 2022-ontmoeting tegen een rivaal die ook de kwartfinales bereikte op Euro 2020, maar Qatar niet zal zien na hun nederlaag in Zweden in de eerste kwalificatieronde.

De Tsjechische Republiek zou veel respect moeten opwekken“, Zegt Murat Yakin. Onder leiding van een gedurfde coach (Noot van de redactie: Jaroslav Silhavy). Vorig jaar op het EK zagen we een ijzersterk team dat Nederland wist uit te schakelen.

Xherdan Shaqiri (hier met Murat Yakin) is in Praag, ondanks zijn tegenslagen in het weer. [Laurent Gillieron – Keystone]

Zonder cheque of shakiri

De Tsjechen zullen echter de diensten van hun troef, Patrick Schick, worden ontzegd. De Tsjechische voetballer van het jaar, die net zijn contract bij Bayer Leverkusen verlengde, raakte geblesseerd. Ondertussen begint Zwitserland aan de wedstrijd zonder zijn meester Xherdan Shaqiri.

Balois voegde zich dinsdag pas bij zijn teamgenoten vanwege een vliegtuigprobleem in Chicago. “Het heeft geen zin om een ​​speler te vestigen die pas woensdag zijn eerste groepstraining heeft gedaan”, legt Murat Yakin uit.

ATS / Petro

READ  Reims tops/flops - ASSE: Ekitike, Bouanga en Saint-Etienne schitteren altijd laag