Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Volgens een voorlopige schatting van het National Institute of Statistics and Economic Studies herstelde de inflatie zich in augustus tot 4,8% op jaarbasis.

Volgens een voorlopige schatting van het National Institute of Statistics and Economic Studies herstelde de inflatie zich in augustus tot 4,8% op jaarbasis.

Het Nationaal Instituut voor Statistiek en Economische Studies legt uit dat deze prijsstijging, na een inflatie die in juli in één jaar tijd 4,3% bereikte, te wijten is aan het herstel van de energieprijzen.

publiceren

updaten

leestijd : 1 minuut.

Super U-baan in Montaigu-Vendée (@Vendée), 8 juni 2023. (MATHIEU THOMASSET / HANS LUCAS / AFP)

Licht herstel van de inflatie. Volgens Reuters stegen de prijzen in augustus met 4,8% op jaarbasis, na +4,3% in de voorgaande maand. Tussenresultaten van INSEE Verschijnt donderdag 31 augustus. Dit is de eerste versnelling van de prijsstijgingen sinds april. In de loop van een maand stegen de consumentenprijzen in augustus met 1%, na +0,1% in juli.

Deze stijging is te danken aan het herstel van de energieprijzen (+6,8% op jaarbasis in augustus, versus 3,7% in juli), vooral als gevolg van hogere prijzen van aardolieproducten en gereguleerde elektriciteitstarieven. .

De voedselprijzen daalden voor de vijfde maand op rij en stegen met 11,1% in één jaar, vergeleken met 12,7% in juli. In mindere mate geldt dit ook voor industriële goederen en diensten, waarvan de prijzen in één jaar tijd met 3,1 procent stegen, vergeleken met 3,4 procent in juli. De tabaksprijzen stegen in één jaar tijd met 9,9%, tegen 9,8% in juli.

READ  Vastgoed: huurcontrole gedeeltelijk opgeschort in Parijs, wat zijn de gevolgen?