Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Franse dochteronderneming van Netflix doelwit van belastingcontrole

De Franse dochteronderneming van Netflix doelwit van belastingcontrole

Amerikaanse omroepgigant Netflix Volgens informatie van de letter eenDit werd woensdag aan AFP bevestigd door een bron die bekend is met de zaak.

“We voldoen aan de belastingregels in alle landen waarin we actief zijn over de hele wereld”, vertelde een woordvoerder van Netflix woensdag aan AFP. “Tegelijkertijd steunen we de hervorming van het internationale belastingstelsel om een ​​duidelijk kader te bieden aan bedrijven die in een steeds digitalere wereld opereren”, voegde de woordvoerder van de groep toe, die in 2014 in Frankrijk aankwam.

financiële regelingen

Tot 2021 verlaagde Netflix “zijn belastingen door zijn verkoopvolume in Frankrijk in Nederland aan te geven”, aldus zijn klanten onder contract bij een Nederlands bedrijf. de letter een “Tussen 2019 en 2020 betaalde Netflix Services France, dat in Frankrijk al 7 miljoen abonnees heeft, slechts € 981.000.” belasting op de winst.”

Na het opgeven van deze financiële regeling in 2021 steeg het door ‘Netflix’ aangekondigde verkoopvolume in Frankrijk van 47,1 miljoen euro in 2020 naar 1,2 miljard euro, en vervolgens naar ‘1,3 miljard euro’ (euro in 2022), toen de tape 10 miljoen euro bedroeg. Het aantal Tricolor-abonnees is overschreden.

Terugkijkend op het boekjaar 2021, agenten belasting is van plan om na te gaan of (…) Netflix niet willekeurig zijn winst is blijven verlagen.” de letter een Het wijst specifiek op het verschil tussen de ‘microscopische operationele marge’ van minder dan 2%, die het platform in 2021 in Frankrijk behaalde, en die van zijn Amerikaanse moederbedrijf van 20%, wat ervoor zorgt dat ‘deze kloof in 2022 zal voortduren’. . , het boekjaar waarin “het bedrijf slechts € 6,5 miljoen dividend uitkeerde”. “Door een aanzienlijk deel van de omzet door te factureren aan andere buitenlandse Netflix-entiteiten”, legt het bedrijf zich onder bepaalde omstandigheden bezig met een “wettelijke belastingoptimalisatiepraktijk”, legt hij uit. de letter een.

Herstel?

Bij misbruik kan Percy besluiten tot herstel, zoals de afgelopen jaren bij andere digitale giganten het geval was. Inclusief Google.

READ  Disney+ wordt gratis gelanceerd op Freebox Delta met Player Devialet, inclusief abonnement van 6 maanden

Netflix zorgt er op zijn beurt voor dat de Franse regelgeving wordt nageleefd door toezeggingen na te komen om in creativiteit te investeren, door een vergoeding te betalen Belasting over de toegevoegde waarde Het volledige tarief plus bijdrage CNC bedraagt ​​5,15% van de omzet.

Met meer dan 238 miljoen abonnees wereldwijd genereerde Netflix in het tweede kwartaal van 2023 8,2 miljard dollar aan inkomsten. Het Directoraat-Generaal van Openbare Financiën (DGFiP) gaf, nadat er contact mee was opgenomen, geen commentaar.