Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Volgens de generaals overwoog Jair Bolsonaro om in 2022 een staatsgreep te plegen

Volgens de generaals overwoog Jair Bolsonaro om in 2022 een staatsgreep te plegen

Dit zijn beschamende onthullingen voor de voormalige Braziliaanse president Jair Bolsonaro. Twee generaals vertelden de federale politie dat hij een staatsgreep voorbereidde om te voorkomen dat Lula weer aan de macht zou komen, nadat hij de presidentsverkiezingen in oktober 2022 had verloren.

Gepubliceerd op:

1 minuut

Met onze correspondent in Sao Paulo. Maarten Bernard

Voormalige stafchefs van het leger en de luchtmacht zeggen dat Pres Jaïr Bolsonaro Ze bereidden een staatsgreep voor, nadat ze de presidentsverkiezingen in oktober 2022 hadden verloren. Maar ze zeggen dat ze zich daartegen verzetten.

Generaal Freire Bastos dreigde zelfs het aftredende staatshoofd te arresteren als hij zou proberen zijn plan uit te voeren en de staat van beleg uit te roepen. Het leger zou verdeeld lijken. Naast de minister van Defensie was de stafchef van de marine, Almir Garnier, voorstander van de poging tot staatsgreep en zou hij zijn troepen ter beschikking stellen.

Deze vernietigende onthullingen lijken Jair Bolsonaro echter niet te deren, die zegt dat hij wordt vervolgd en het aantal openbare baden uitbreidt, alsof hij zichzelf wil beschermen tegen mogelijke veroordeling. De voormalige president is al gediskwalificeerd. Op een poging tot staatsgreep staat een gevangenisstraf van minimaal vier jaar.

Lees ookBrazilië: In het bijzijn van duizenden supporters hekelt Bolsonaro zijn incompetentie

READ  Brand in een kerk in Caïro: 41 doden en gewonden