Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voormalig Trump-vicepresident Mike Pence kondigt aan dat hij de miljardair niet zal steunen voor een tweede termijn: Bevrijding

Voormalig Trump-vicepresident Mike Pence kondigt aan dat hij de miljardair niet zal steunen voor een tweede termijn: Bevrijding

De 64-jarige Republikein legde uit dat hij de miljardairkandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november niet “met geweten” kan steunen, wat vragen oproept over het vermogen van laatstgenoemde om zich buiten de kring van zijn aanhangers te verenigen.

Sterke steun die enorm gemist zal worden. Mike Pence, de voormalige Amerikaanse vice-president van Donald Trump, kondigde op vrijdag 16 maart aan dat hij de miljardair niet zal steunen bij de verkiezingen van volgend jaar november, om te strijden voor een tweede termijn. Dit is genoeg om nieuwe vragen op te roepen over het vermogen van de Republikein om zijn politieke familie te mobiliseren. Wat Donald Trump betreft, die geen enkele kans laat liggen om zijn voormalige vice-president te bekritiseren, reageerde hij niet onmiddellijk.

“Het zal je niet verbazen, ik zal Donald Trump dit jaar niet steunen.” Mike Pence, 64, zei tijdens een interview met Fox News. Met deze aankondiging zorgde de Republikein voor een verrassing en brak een historische traditie. Om dit punt naar huis te brengen: Hij voegde eraan toe: “Ik kan met een goed geweten Donald Trump niet steunen in deze campagne.” Pence beschuldigde zijn voormalige baas ervan dit te suggereren “Het is een programma dat in tegenspraak is met het conservatieve project […] Vier jaar geïmplementeerd.

Onwrikbare loyaliteit

Mike Pence, een evangelische christen en een felle tegenstander van abortus, hielp Donald Trump de strijd aan te binden met religieus rechts door op te treden als zijn running mate tijdens de presidentiële campagne van 2016. Maar na jaren van onwrikbare loyaliteit veranderde hij zijn koers na de aanval op het Capitool. , die de Amerikaanse democratie opschudde, in 2016, 6 januari 2021.

READ  Vuist bij Fort Delgrès: "De laatste kreet van onschuld en wanhoop voor het hele universum" door Louis Delgrès

Op die dag zat Mike Pence als vice-president de zitting in het Congres voor, waarin gekozen functionarissen de overwinning van Joe Biden bij de presidentsverkiezingen van 2020 moesten bekrachtigen. Hoewel hij slechts één ceremoniële rol had, benadrukte Donald Trump dat de vice-president dat wel heeft gedaan. weigerde de verkiezing van een Democraat te certificeren. De voormalige gouverneur van Indiana gehoorzaamde niet, wat hem sterke vijandschap opleverde onder de aanhangers van de miljardair. Gedwongen toegang tot het Capitool, sommigen riepen er zelfs om “Opgehangen” Mike Pence, die zich haastig moest verstoppen.

Sindsdien wordt geoordeeld dat de woorden van de Amerikaanse president juist waren “Onverantwoordelijk” En het was “In gevaar brengen.” In juni 2023 nam Mike Pence het tegen hem op in de Republikeinse voorverkiezingen. Maar hij moest het al opgeven voordat de eerste stemming plaatsvond, vanwege een gebrek aan steun.

Gematigde stemmen zijn essentieel voor de overwinning

De aankondiging van Mike Pence veroorzaakte schokgolven door de partij, waardoor speculaties ontstonden over het vermogen van de voormalige zakenman om Republikeinen buiten zijn basis van uiterst loyale aanhangers te werven. Een paar dagen voor deze verklaring had Nikki Haley, de laatste rivaal van Donald Trump in de voorverkiezingen, al geweigerd de Republikeinse nominatie tegen Joe Biden te steunen. Door zich op 6 maart over te geven schatte de voormalige Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties onder Trump dat de stormachtige zeventigjarige… “Verdient de stemmen” De stemmen die ze tijdens de voorverkiezingen kreeg, waren van meer gematigde kiezers.

Donald Trump heeft zeker een reeks overwinningen behaald in de race om de Republikeinse nominatie, maar zijn succes in de peilingen heeft ook zwakke punten in de voormalige president blootgelegd die zijn herovering van het Witte Huis zouden kunnen bemoeilijken.

READ  Joe Biden eindigt zijn toespraak met: "God save the Queen."

Omringd door onderzoeken zou Donald Trump een opmerkelijke erosie kunnen zien in zijn steun onder gematigde Republikeinen en onafhankelijken – er zijn stemmen nodig als hij de Democratische president Joe Biden in november wil verslaan.