Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Overlevende van de Isolatsia-hel, de geheime Russische gevangenis in Donetsk

Overlevende van de Isolatsia-hel, de geheime Russische gevangenis in Donetsk

een roman – Stanislav Aseev werd meer dan twee jaar incommunicado vastgehouden en gemarteld, en zijn folteraar werd in januari 2024 veroordeeld en sloot zich aan bij het Oekraïense leger.

  • Speciale gezant voor Dnipro

De man ziet er een beetje verdwaald uit terwijl hij zijn militair uniform draagt ​​in een winkelcentrum in Dnipro, de derde grootste stad van Oekraïne aan de oevers van de rivier de Dnjepr. Buiten blaast poolwind sneeuw van de ijzige trottoirs. Stanislav Aseev overwint niet de minste opwinding. In een ander leven waren kou, lijden en eenzaamheid zijn dagelijks leven. De 34-jarige soldaat ging een maand geleden met verlof bij het leger. Sindsdien heeft hij getraind in het schieten op een bazooka voordat hij zich bij een infanterie-eenheid in het leger voegde “grijs gebied”Buiten het front tussen Oekraïense en Russische troepen. Iedereen in Oekraïne heeft zijn eigen persoonlijke redenen om vrijwilligerswerk te doen: een vader, broer of echtgenoot die is omgekomen aan het front of bij Russische bombardementen, het heroveren van hun door de vijand bezette dorp, of simpelweg het verdedigen van hun thuisland. Stanislav Aseev is ontsnapt uit de hel van Russische geheime gevangenissen in zijn stad Donetsk, die sinds 2014 wordt gecontroleerd door pro-Russische separatisten. Hoewel de situatie aan de frontlinie kritiek is voor Kiev, heeft hij besloten de wapens op te nemen om te voorkomen dat de Russen transformeren. zijn land. Aan een reus “martelkamer”.

Dit artikel is bedoeld voor abonnees. Je hebt nog 91% om te ontdekken.

Flash-uitverkoop

€ 4,49 per maand gedurende 12 maanden

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Netanyahu zegt dat stemming over justitiële hervorming 'noodzakelijke democratische stap' was