Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het strafproces tegen Donald Trump in New York, dat eind maart zou beginnen, is uitgesteld

Het strafproces tegen Donald Trump in New York, dat eind maart zou beginnen, is uitgesteld

De voormalige president, die onschuldig heeft gepleit, wordt ervan beschuldigd de rekeningen van zijn vastgoedimperium te hebben verborgen om een ​​betaling van 130.000 dollar aan de voormalige X-rated actrice te verbergen om een ​​vermeende seksuele relatie te onderschrijven.

gepubliceerd


Leestijd: 1 minuut

Voormalige Amerikaanse president Donald Trump tijdens zijn fraudeproces in New York, 4 oktober 2023. (ANGELA WEISS / AFP)

Hij won de eerste juridische strijd. Het strafproces van Donald Trump, dat op 25 maart in New York zou plaatsvinden in het geval van verborgen betalingen aan een filmactrice, is uitgesteld, zo heeft een rechter in Manhattan op vrijdag 15 maart besloten.

“Het proces in deze zaak is vanaf nu dertig dagen uitgesteld.” Op 14 maart gaf de officier van justitie van Manhattan groen licht om de besprekingen uit te stellen op verzoek van de advocaat van de voormalige Amerikaanse president, de New Yorkse districtsrechter Juan Merchan.

Zijn andere proces werd ook uitgesteld

De voormalige president, die zijn onschuld bepleit, wordt ervan beschuldigd de rekeningen van zijn vastgoedimperium, de Trump Organization, te hebben verborgen om de betaling van 130.000 dollar (ongeveer 119.000 euro) aan voormalig actrice Stormy Daniels, onder haar echte naam Stephanie, te verhullen. Clifford, voorafgaand aan de presidentsverkiezingen van november 2016. De betaling was bedoeld om haar te laten zwijgen over een vermeende seksuele relatie die ze in 2006 had met Donald Trump – wat hij ontkent – ​​terwijl hij al getrouwd was met Melania Trump.

Donald Trump heeft de uitdagingen en beroepsprocedures in de vier strafzaken tegen hem opgevoerd, in de hoop dat hij niet vóór de verkiezingen in november zal worden berecht of veroordeeld. Hij is er al in geslaagd het federale proces in Washington, dat op 4 maart zou beginnen, uit te stellen op beschuldiging van ‘samenzwering tegen de Amerikaanse staat’, in verband met beschuldigingen van illegale pogingen om de uitkomst van de verkiezingen van november 2020 te veranderen, die Joe Biden won.

READ  Rusland verbiedt BBC-reporter voor het aan de kaak stellen van 'persvrijheid'