Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Volgens Burnie zou het uitstellen van de avondklok ‘de favoriet van een restauranteigenaar’ zijn.

8:53 uur: ontspannen regels voor werken op afstand “wanneer winkels en stands heropenen”

“We kunnen de regels voor telewerken versoepelen wanneer we winkels en stands heropenen. Het moet een begeleiding zijn, als eerste stap”, zei Labour-secretaris Elizabeth Bourne dinsdag.

Telewerken is nog steeds de huidige regel, herinnert de minister zich: “Tegenwoordig is het erg belangrijk om de inspanningen niet te vertragen. Telewerken is belangrijk om de verspreiding van het virus te voorkomen. Je moet waar mogelijk 100% werken op afstand. noodzakelijkerwijs geleidelijk zijn. “.

8:47 uur: na avondklok: “Het zou beter zijn voor restaurants”, zegt Burnie

“Het is belangrijk om perspectieven te geven, maar we moeten oppassen dat we niet terugkomen”, zegt Elizabeth Bourne, secretaris van de Arbeid bij RMC / BFMTV.

Wordt de avondklok opgeheven? “Dit is een vraag die rijst als we het hebben over het heropenen van de stands. Het zou beter zijn voor restaurants als ze kort daarna zouden kunnen openen. De president van de republiek zal degene zijn die deze kwestie zal aankondigen.”

8:29 uur: iets meer dan 60% van de studenten is persoonlijk teruggekeerd

Les étudiants op het niveau van het leven van de cursus en présentiel une for semaines. Hoger onderwijs. “Maar het verschilt erg van de ene instelling tot de andere”, voegt ze eraan toe.

De regering overweegt studenten persoonlijk terug te sturen “met 50% vanaf half mei”, kondigde de minister maandag aan in een interview met 20 minuten. “De verandering van de 50% -schaal stelt ons in staat protocollen te testen, vooral door het gebruik van zelftests”, zei Frederick Vidal dinsdag in Inter France.

Bij de start van het schooljaar in september gaf de secretaris aan dat ze zich voorbereidt op een “100% face to face” start.

Er is ook geen verplichting om de test voorafgaand aan de test af te leggen.

Voor studenten die positief zijn getest op Covid-19 en die het examen niet kunnen afleggen, zei Frederick Vidal: “Er is altijd een tweede sessie voor de klassieke examens.” En voor wedstrijden [avec plusieurs essais]Het proces wordt niet meegeteld. “

8:21 uur: Australië schort vluchten uit India op

READ  'Kim Jong Un moet altijd praten over zijn, het is tragisch normaal'

Australië heeft dinsdag besloten om vluchten vanuit India op te schorten tot 15 mei, omdat de Covid-19-pandemie in het Zuid-Aziatische land een ongekende ernst bereikt. De Australische premier Scott Morrison rechtvaardigde de beslissing door de “risico’s” van reizigers uit India, waaronder duizenden Australiërs, waaronder beroemde cricketspelers.

Canada, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland hebben al vluchten opgeschort of beperkt na een recordaantal gevallen in het land van 1,3 miljard mensen.

8:11 uur: om het bedrijf van de bloemist te ondersteunen, verbiedt de burgemeester van Finistere de verkoop van lelietje-van-dalen door particulieren

De burgemeester van Carhaix-Plouguer, in Finistere, heeft besloten straatverkoop te verbieden, vooral om “de zaken van de bloemist te ondersteunen”, aldus het rapport van onze collega’s van Frankrijk blauw.

“We willen ervoor zorgen dat de bloemisten een beetje in hun levensonderhoud kunnen voorzien, het is momenteel erg moeilijk”, legt de gekozen ambtenaar uit.

7:37 uur: Nieuw-Caledonië versoepelt de toelatingseisen voor gevaccineerde mensen

De Nieuw-Caledonische regering kondigde dinsdag een verplichte quarantainevermindering aan van 14 naar 7 dagen bij aankomst in de archipel voor reizigers die zijn gevaccineerd met het Pfizer / BioNTech-vaccin. Dit protocol, dat de komende dagen in werking zal treden, zal zorgen voor passagiers die twee doses van deze vaccins zullen ontvangen “ten minste 14 dagen” voordat ze voet aan wal zetten in Kailua, een regio die vrij is van Covid-19.

Voor degenen die daar verblijven, blijft het gaan naar of terugkeren naar Nieuw-Caledonië echter om een ​​dominante reden voorwaardelijk.

06:27 uur: de VS hebben 60 miljoen doses AstraZeneca vrijgegeven

Het Witte Huis kondigde maandag aan dat de Verenigde Staten 60 miljoen doses van het AstraZeneca-vaccin aan andere landen zullen leveren, die tot dan toe bekritiseerd zijn vanwege de weigering om dit ongeautoriseerde vaccin naar het land te exporteren.

Deze kritiek is de afgelopen dagen toegenomen, nu India geconfronteerd wordt met een catastrofale toename van het aantal gevallen van coronavirus. Op dit moment vindt de levering echter niet specifiek in dit land plaats.

Een sprankje hoop op economisch herstel in Duitsland

Ziet de Duitse economie het licht aan het einde van de tunnel? Berlijn verwacht een sterker dan verwacht herstel in 2021, na een verwachte daling in het eerste kwartaal als gevolg van beperkingen in verband met Covid-19. “Er zijn redenen om optimistisch te zijn”, zei minister van Economie Peter Altmaier zaterdag tegen de regionale persgroep Funk, die dinsdag haar nieuwe groeiprognose voor Europa’s grootste economie zal onthullen.

In januari telde het dit jaar nog 3%, na een historische daling van 4,9% van het bbp als gevolg van de gezondheidscrisis in 2020. Maar “de huidige cijfers laten zien dat het wat meer zal zijn”, waarschuwde de minister, hallo, “Meer solide economische ontwikkeling dan verwacht.”

READ  Vooronderzoek naar verduistering van publieke middelen bij Stadhuis Fortاعة

Volgens de Duitse pers moet de regering haar prognose verhogen naar 3,5% dit jaar en vervolgens naar 3,6% in 2022.

6.15 uur: de Braziliaanse toezichthouder weigert het Russische vaccin, Sputnik V, te importeren

De Braziliaanse Health Regulatory Agency (Anvisa) heeft zich maandag verzet tegen een verzoek van verschillende staten in het land om het Russische Spoetnik V-vaccin te importeren, en is van mening dat er geen gegevens zijn om de veiligheid en effectiviteit ervan te waarborgen.

“We zullen nooit toestaan ​​dat miljoenen Brazilianen worden blootgesteld aan producten zonder de juiste verificatie van kwaliteit, veiligheid en werkzaamheid of, in het licht van de gevaarlijke situatie waarin we ons bevinden, van een positieve relatie tussen risico’s”, aldus Antonio Barra Torres. , president van Anvisa. Het management van het bureau volgde de aanbeveling van zijn experts op die “onzekerheid” over het vaccin noemden, dat nog niet is goedgekeurd door de gezondheidsinstanties van de Europese Unie (EMA) en de Verenigde Staten (FDA).

05:51 uur: De eerste zendingen Britse medische hulp zijn aangekomen in India

De eerste zendingen Britse medische hulp, waaronder 100 beademingsapparaten en 95 zuurstofconcentratoren, kwamen dinsdagochtend aan in India.

De woordvoerder van het ministerie, Arendam Bajshi, tweette foto’s van het materiaal dat wordt gelost van de Lufthansa-vlucht in Delhi en prees het voorbeeld van “internationale samenwerking”.

05:50 uur: Parijs en Berlijn presenteren hun herstelplan

De ministers van Economie maakten bekend dat Frankrijk en Duitsland dinsdag gezamenlijk hun nationaal herstelplan aan de pers zullen voorleggen, alvorens het door te verwijzen naar de Europese Commissie.

05:49 uur: resultaten Barcelona Test Gala bekend

Vandaag, dinsdag, worden de resultaten van de muziektest van Barcelona eind maart bekend gemaakt. De 5.000 aanwezigen waren gemaskeerd, maar zonder sociale afstand. Het doel van dit experiment was om een ​​gezondheidsprotocol te bedenken waardoor theaters weer open konden gaan.

5:48 uur: de Supreme Health Authority verhoogt de leeftijdsgrens voor antigeentests

Haute Autorité de Santé (HAS) heeft de minimumleeftijd verhoogd voor het gebruik van antigeentests in neusmonsters en zelftests, met snelle resultaten. Deze limiet was voorheen vastgesteld op 15 jaar. In een maandag gepubliceerd advies is de World Health Assembly van mening dat deze tests “relevant lijken te zijn om de ketens van vervuiling te doorbreken”, vooral op scholen. Dit zal het gemak en de capaciteit van Covid-19-screening aanzienlijk vergroten, vooral op scholen. National Education heeft 64 miljoen zelfexamens aangevraagd en is van plan deze alleen te reserveren voor haar personeel en middelbare scholieren.

5.46 uur: het minimum van 6000 patiënten in de intensive care is gepasseerd

Het aantal Covid-19-patiënten op de intensive care keerde maandag terug naar iets meer dan 6.000, wat tien dagen geleden dichtbij was, volgens cijfers van Public Health France. In totaal waren 6.001 mensen in intensive care-diensten (inclusief reanimatie, intensieve zorg en continue monitoring) in vergelijking met 5.978 patiënten de dag ervoor. Binnen 24 uur werden 470 patiënten opgenomen in deze diensten die de meest ernstige gevallen behandelen, vergeleken met 218 nieuwe patiënten de dag ervoor.

Wat te onthouden van maandag

– Het aantal patiënten in doorlopende zorg overtrof de 6.000 voor het eerst sinds de eerste geboorte in april 2020.

De Supreme Health Authority heeft bevestigd dat zelftests kunnen worden gebruikt door kinderen onder de 15 jaar.

– Emmanuel Macron, die een school in Mellon (Seine-Marne) bezoekt, zei maandagochtend dat de avondklok kan worden uitgesteld “omdat het begin negentien uur is”.

– Regeringswoordvoerder Gabriel Atal kondigde aan dat “de heropening geleidelijk zal plaatsvinden tegen de zomer.”

Die Welt: – De regering wil zondag de organisatoren van het concert in het Parc des Pots Chaumont in Parijs vinden.

– 11 miljard euro “nieuwe fondsen” zullen begin mei worden gelanceerd als onderdeel van participatieleningen.

Twee gevallen van het Indiase type zijn geïdentificeerd in Veneto, Noord-Italië.

– “Laat de lijken zich bij duizenden opstapelen”: Boris bekritiseerde Johnson voor het uitspreken van deze sarcastische zin.

– Toeristen uit de Verenigde Staten mogen de komende maanden de Europese Unie bezoeken, mits ze ingeënt zijn.

5.30 uur: Hallo en welkom bij deze live video gewijd aan het monitoren van de Covid-19-epidemie in Frankrijk en de rest van de wereld.