Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Op Guadeloupe zijn honderd precolumbiaanse graven ontdekt

Op Guadeloupe zijn honderd precolumbiaanse graven ontdekt

Bij de lopende opgravingen in Apimes (Guadeloupe) ontdekte een team van het Nationaal Instituut voor Preventief Archeologisch Onderzoek (Inrap) een uitgestrekte precolumbiaanse vindplaats die teruggaat tot de elfde eeuw.e Tot de dertiendee eeuw. Honderddertien graven werden ontdekt en volwassenen en kinderen werden erin begraven. De lichamen werden op zichzelf opgevouwen gevonden en de armen en benen waren vaak gebogen en tegen de onderarmen of borst gedrukt. Veters of tassen moesten ervoor zorgen dat deze positie behouden bleef.

Deze honderden graven hebben de site geclassificeerd als een “uitzonderlijke ontdekking”. Het wordt geassocieerd met habitatstructuren en ongeveer vijftig holes. Deze putten, die verband houden met huishoudelijke activiteiten, bevatten aardewerkscherven, stenen werktuigen en veel dierlijke resten na consumptie. Archeologen vragen zich af of de levenden en de doden naast elkaar leefden in een dorp of dat de begrafenissen plaatsvonden nadat het laatste was verlaten.

de wereld

Bijdragen

READ  Een nieuw incident tussen China en de Filippijnen in de Zuid-Chinese Zee