Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voetbal Nantes – Nantes: Kombouaré weggestuurd, Gourvennec gecontacteerd, Kita sensationeel

Voetbal Nantes – Nantes: Kombouaré weggestuurd, Gourvennec gecontacteerd, Kita sensationeel

FC Nantes speelt woensdag een cruciale wedstrijd voor zijn onderhoud. In het geval van een ramp kon Antoine Compoir snel de deur binnendringen om het Gele Huis te behoeden voor degradatie.

In Nantes maakte de Coupe de France vorig seizoen van een opleving een triomfantelijk seizoen. Dit jaar werd het gebruikt om te voorkomen dat alles in de prullenbak werd gegooid, omdat fans geloofden in een mogelijke zwakte. Een koude douche in het Stade de France tegen Toulouse (5-1) zette de Canarische Eilanden voor de deur. Er zal dit seizoen geen titel zijn, geen Europa Cup, en we moeten nu de ramp vermijden die het zou zijn om af te dalen naar de Ligue 2. Het vagevuur is waar FCN nog niet zo lang geleden naar toe ging. En fans, spelers en leiders willen het helemaal vermijden. . Dit zou een catastrofale omkering vereisen.


De wedstrijd begint woensdag in Nantes. Sinds hun terugkeer uit Parijs worden de spelers van Nantes “begroet” door de fans in training, om hun bretels weer op te tillen, maar ook om ervoor te zorgen dat de laatsten worden ondersteund bij het onderhoudsproces. De parkeerplaats van Brest zal echter leeg zijn vanwege boetes na het afsteken van rookbommen tegen Paris Saint-Germain. Daarom zal deze wedstrijd tussen twee teams van de ene kant en de andere uit de rode zone van groot belang zijn. Vooral omdat er nog maar vijf wedstrijden te gaan zijn om te proberen een plek te bemachtigen bij de laatste vier. Dit is ook de reden waarom de regering van Nantes zo bezorgd is en van plan is om Antoine Kombuar te ontslaan in het geval van een slechte prestatie in Finistère.

READ  Pep Guardiola heeft Haaland's profiel verwijderd

Gourvennec in het begin

Als Waldemar Keita vindt dat de kleedkamer niet meer achter de Kanak-coach staat, kan in de afgelopen vergaderingen een radicale beslissing worden genomen. Volgens L’Equipe is de naam van Jocelyn Gourvennec desnoods al genoemd. Een wijziging die gemakkelijker zal worden doorgevoerd naarmate het contract van Kombouaré in juni afloopt, en het zou dus niet veel kosten om hem zo snel mogelijk te vervangen. Het volstaat te zeggen dat de urgentie in Nantes op alle niveaus goed werd begrepen.