Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

VN roept wereld op zich te verenigen in confrontatie ‘terroristische dreiging’

Op maandag 16 augustus riep de secretaris-generaal van de Verenigde Naties Antonio Guterres de internationale gemeenschap op zich te verenigen om “Verwijder de terroristische dreigingIn Afghanistan, na de Taliban-overname van Kabul.

«De internationale gemeenschap moet zich verenigen om ervoor te zorgen dat Afghanistan nooit meer wordt gebruikt als platform of veilige haven voor terroristische organisatiesDat zei Antonio Guterres tijdens een spoedvergadering van de Veiligheidsraad.

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties riep ook:De Veiligheidsraad en de internationale gemeenschap als geheel om stand te houden en samen te werken en samen te werken en alle instrumenten te gebruiken die tot hun beschikking staan ​​om de wereldwijde terroristische dreiging in Afghanistan te onderdrukken en om de eerbiediging van de fundamentele mensenrechten te waarborgen».

Toegenomen mensenrechtenschendingen

Zoals Antonio Guterres noemde “De Taliban en alle partijen moeten het internationaal humanitair recht en de rechten en vrijheden van alle mensen respecteren en beschermen“, zeggende”Vooral bezorgd over berichten over toenemende mensenrechtenschendingen tegen Afghaanse vrouwen en meisjes». «We hebben afschuwelijke meldingen ontvangen van ernstige mensenrechtenschendingen in het hele landSecretaris-generaal van het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York toegevoegd.

«De komende dagen zullen cruciaal zijn“, hij voegde toe. “De wereld kijkt naar ons. We mogen en kunnen het volk van Afghanistan niet in de steek latenHij zei, terwijl duizenden mensen wanhopig probeerden het land te ontvluchten op de luchthaven van Kabul.

READ  Nieuwe opsluiting op Martinique, het doel om medio mei enkele plaatsen te heropenen, is bevestigd