Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Binnenkort een wereldwijd tekort aan pasta? – EconomieFranse pastafabrikanten waarschuwden maandag voor een opkomend tekort aan durumtarwe als gevolg van klimaatproblemen in Canada en Europa. Vakbonden waarschuwden dat “klimaatverandering de pastamarkt bedreigt”.

In kwestie, “extreem zware regenval in Europa en ongekende droogte in Canada”, wat leidde tot “een tekort aan durumtarwe, de enige grondstof voor pasta, en tot de historische stijging van de wereldprijzen”, zeiden ze. de Canada werd deze zomer getroffen door een hittegolf Met een uitzonderlijke dichtheid is het de belangrijkste producent van durumtarwe, die alleen al twee derde van de wereldhandel voor zijn rekening neemt.

“Kan de wereldmarkt niet bevoorraden”

de ” warmtekoepel Volgens cijfers van StatCanada zou dit het land “zou moeten leiden tot een oogst (…) van minder dan 4,2 miljoen ton, 32% onder het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar en ongeveer 30% onder de prognose van 20 juli. . “Met historisch lage voorraden zal het niet mogelijk zijn om de wereldmarkt te voorzien van opgeslagen durumtarwe”, industrieel gebak en griesmeel.

Daarbij komt nog dat “een ontoereikende oogst in Europa met 7,3 miljoen ton voor een behoefte van 9,5 miljoen ton”, zeggen ze, erop wijzend dat de zware regenval die Frankrijk tijdens de bloei en tijdens de oogst trof “de mogelijkheid om Franse durumtarwe te gebruiken aanzienlijk pasta maken.”

Prijsstijging durumtarwe

Sinds medio juli “is de wereldwijde referentieprijs voor durumtarwe in een paar weken tijd historisch met meer dan 30% gestegen, een stijging die sterk zou kunnen versnellen zodra Canada klaar is met oogsten en bevestigt dat een wereldwijd tarwetekort moeilijk is”, zeggen de bedrijven. zei fabrikant.

READ  Op Guadeloupe zijn honderd precolumbiaanse graven ontdekt

In dit verband vragen ze de overheid om een ​​”noodplan” op te stellen om hen in staat te stellen hun levering van Franse tarwe te garanderen en om ervoor te zorgen dat distributeurs de “explosie van de prijzen van durumtarwe in de verkoopprijzen doorberekenen om de deze uitzonderlijke crisis”.