Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Om de Taliban te regeren, heb je internationale erkenning nodig.”

Karim Bakzad. De internationale gemeenschap heeft invloed op de Taliban. Deze middelen worden in eerste instantie geleverd door de Taliban zelf. Ze willen weg uit het beeld wiens doelwit ze zijn: een terroristische beweging, bestaande uit anti-vooruitgang, anti-vrouwen en anti-westerse moslimfanaten.

Om te regeren hebben ze internationale erkenning nodig. Ze hebben al relaties opgebouwd met China, Rusland en Iran, om er maar een paar te noemen.

De Taliban hebben al hun wens geuit om de vorming van een inclusieve regering te zien met de deelname van andere componenten van het Afghaanse politieke leven.

Bovendien bezoekt een delegatie van Tadzjiekse en Hazara-leiders – waaronder voormalige vice-presidenten – op uitnodiging van de Pakistaanse regering Islamabad om de toekomst van Afghanistan te bespreken.

De Verenigde Staten en de Europese Unie hebben ook aangekondigd dat elke hulp of erkenning van de Taliban zal afhangen van hoe zij burgers behandelen, vooral vrouwen. Hun gedrag tegenover de vooruitgang staat dus op het spel. Met name zijn de afgelopen jaren veranderingen waargenomen op het gebied van vrijheden, met name de persvrijheid en de vrijheid van vrouwen in studie en werk. Ik denk dat de Taliban niet immuun is voor internationale druk.

READ  Luchtgrenzen gaan weer open vanaf 15 juni 15