Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Portugal woedt een grote bosbrand in de Algarve

Ongeveer 600 Portugese brandweerlieden werden op dinsdag 17 augustus gemobiliseerd om een ​​tweedaagse brand te bestrijden in de toeristische regio Algarve, in het zuiden van het land, voordat ze vast kwamen te zitten door de civiele bescherming.

altijd ” actief “, maar aangekondigd “in oplossing” Vanmiddag verwoestte de brand minstens 9.000 hectare bos, boomgaarden en bomen, waarbij de brandweerlieden licht gewond raakten. Volgens een middagrapport van de hulpdiensten werden 81 inwoners van 12 kleine dorpen geëvacueerd.

De belangrijkste uitbraak van deze zomer werd in de nacht van zondag op maandag aangekondigd in de gemeente Castro Marim, in het achterland van de Algarve, vlakbij de Spaanse grens.

Nadat het voor de eerste keer was vastgebonden, vatte het maandagavond vlam en vorderde gestaag. “overweldigend” Aan de gemeenten Tavira en Vila Real de Santo Antonio, beschreef dinsdag de commandant van de regionale civiele bescherming, Richard Marques. Lokale media meldden dat de brand verschillende landbouw- en woongebouwen op heuvels bedekt met boomgaarden en bomen heeft beschadigd.

Hulpverleners proberen op 17 augustus de vlammen te blussen in de buurt van Tavira, in het zuiden van Portugal.
Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook De klimaatcrisis verdiept zich overal, tot ongekende hoogte, waarschuwt het Intergouvernementeel Panel inzake klimaatverandering

brandalarm uitbreiding

Aangedreven door sterke wind, sloegen vlammen uit de heuvels in de richting van de kust, waardoor het verkeer op de snelweg die de Algarve van oost naar west doorkruiste enkele uren werd afgesloten.

Geconfronteerd met de verzengende temperaturen die de bosbranden hebben aangewakkerd die Portugal sinds vrijdag teisteren, verlengde Lissabon de staat van brandalarm in het grootste deel van zijn grondgebied tot woensdagavond.

In buurland Spanje is de brand die zaterdag uitbrak nog steeds in Navalcruz, nabij Avila (Centraal West). ” actief “ NS “Niveau 2 van gevaar”, maar de evolutie ervan wordt nu beschreven als: ” geschikt “Volgens de autoriteiten van de regio Castilië en León. Deze bosbrand, die tot duizend reddingswerkers en veel luchtbronnen mobiliseerde, vernietigde dit weekend minstens 12.000 hectare en leidde tot de evacuatie van bijna duizend mensen.

Lees de redactie: Klimaat: barre zomer, absolute nood

Net als tientallen andere middelgrote branden, is het het resultaat van een hittegolf die Spanje sinds woensdag overspoelt, met temperaturen ongewoon hoog tot 47,4 graden Celsius op zaterdag in Andalusië, een absolute recordtemperatuur in het land, volgens de National Weerdienst. een agentschap.

Branden die overal ter wereld toenemen, zoals de afgelopen weken in Griekenland en Turkije en anderen Algerije, met verschillende verschijnselen die wetenschappers verwachten als gevolg van de opwarming van de aarde. Portugal werd in 2017 getroffen door de dodelijkste natuurbrand in zijn geschiedenis, waarbij meer dan honderd mensen omkwamen, en heeft tot nu toe een relatief rustige zomer gehad wat betreft branden.

De wereld met AFP

READ  Israël claimt eerste luchtaanvallen in Libanon in jaren