Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Britse regering wil 20.000 vluchtelingen opnemen

Het lot van Afghaanse vluchtelingen verdeelt de Europese Unie. Terwijl De woorden van Emmanuel Macron vraagt ​​om “Bescherm ons tegen grote stromen illegale migratie” Links onder vuur genomen maakte de Britse regering dinsdag 17 augustus bekend 20.000 Afghaanse vluchtelingen op te willen vangen. Premier Boris Johnson zal woensdagochtend een instrument presenteren dat de Afghaanse toegang tot Britse bodem vergemakkelijkt aan parlementsleden die hun zomervakantie hebben ingekort om de kwestie in het Lagerhuis te bespreken.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Afghanistan: na aanvallen van de oppositie heeft de uitvoerende macht een krachtig standpunt ingenomen over illegale immigratie

“We zijn iedereen die de afgelopen 20 jaar met ons heeft samengewerkt om van Afghanistan een betere plek te maken veel dank verschuldigd. Velen van hen, vooral vrouwen, hebben nu dringend onze hulp nodig.”Dat zei Boris Johnson in een verklaring aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij zei tegen zichzelf “Trots dat het VK dit pad heeft kunnen inslaan om hen en hun families te helpen in veiligheid te leven.” over het kanaal.

Het nieuwe apparaat is bedoeld om in het eerste jaar 5.000 Afghaanse burgers te ontvangen Bedreigd door de huidige crisisVooral vrouwen, meisjes en religieuze minderheden, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De regering heeft niet gespecificeerd wanneer ze 20.000 Afghanen verwacht te ontvangen, simpelweg aanhalend: “langetermijn”, maar werd geïnspireerd door een apparaat waarmee in zeven jaar tijd, van 2014 tot 2021, 20.000 Syrische vluchtelingen konden worden geïnstalleerd. Naast het ARAP-programma voor Afghaanse medewerkers die in het VK werken, zoals tolken. Volgens cijfers van de regering zijn sinds 22 juni 2000 Afghanen en hun gezinnen in het VK aangekomen via dit apparaat, waarmee tegen het einde van het jaar 5.000 voormalige Afghaanse werknemers zich daar kunnen vestigen.

READ  Overstromingen doden minstens 21 mensen in Tennessee

Het VK zet ongeveer 900 troepen in Kabul in om de evacuatie van zijn onderdanen en lokaal personeel te verzekeren. Sinds zaterdag hebben 520 Britten, voormalige Afghaanse stafleden en diplomaten Afghanistan verlaten voor militaire reizen.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook In Kabul, de wanhopige ontsnapping van duizenden Afghanen

Het Amerikaanse leger heeft meer dan 3.200 mensen geëvacueerd

Van zijn kant heeft het Amerikaanse leger al meer dan 3.200 mensen uit Afghanistan geëvacueerd, inclusief Amerikaans personeel, met behulp van militaire vliegtuigen, volgens een functionaris van het Witte Huis die om anonimiteit verzocht.

De Amerikaanse luchtmacht kondigde ook aan dat het ontdekte: “Menselijke resten” Het landingsgestel van een militair vliegtuig dat maandag bestormde, zorgde voor paniek bij Afghanen op de luchthaven van Kabul. Toen hij landde op Al Udeid Air Base in Qatar, Volgens de woordvoerster van de Amerikaanse luchtmacht, Anne Stefanik, die eraan toevoegde dat de stichting een onderzoek heeft geopend. De Amerikaanse luchtmacht zal alle video’s bekijken die op sociale media circuleren van het C-17-transportvliegtuig dat vervolgens door honderden mensen werd achtervolgd.

De Australische premier Scott Morrison zei woensdag dat Australië 26 mensen uit Afghanistan had geëvacueerd tijdens zijn eerste reddingsvlucht. Het land zal naar verwachting 250 militairen naar Kabul sturen om zijn burgers en een niet nader bepaald aantal Afghanen te evacueren die een visum hebben gekregen nadat ze in Australië hadden gewerkt.

Een Tsjechisch militair vliegtuig uit Kabul landde dinsdagavond in Praag met 87 evacués aan boord, waaronder ambassadeur Jerry Balon, Tsjechische en Afghaanse soldaten die met hen samenwerkten en twee Poolse burgers. Maandag was de eerste vlucht die 46 mensen terug naar Tsjechië bracht.

READ  Het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie roept op tot het opgeven van immunisatie van kinderen om doses te geven aan kansarme landen

Brits-Amerikaanse samenwerking

Geconfronteerd met deze situatie eist Boris Johnson: “verenigde aanpak” En een virtuele top van de Group of Seven (Duitsland, Canada, de Verenigde Staten, Frankrijk, Italië, Japan en het Verenigd Koninkrijk). De Amerikaanse president Joe Biden en de Britse premier hebben in een telefonisch interview al toegezegd volgende week aan deze top deel te nemen.

de twee mannen Zij verwelkomden de medewerking van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Bij huisuitzettingen in Afghanistan, volgens de diensten van de Britse premier. zoals ze zeiden “De noodzaak om de nauwe samenwerking tussen bondgenoten en democratische partners voort te zetten” Wat betreft de kwestie van het land dat nu in handen is van de Taliban, bevestigde hij het Amerikaanse presidentschap van zijn kant.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Afghanistan: Europeanen zitten vast in overhaaste terugtrekking van de VS

Le Monde met Agence France-Presse en Reuters