Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vlucht Londen en New York keren om, een van de piloten heeft zijn opleiding niet afgemaakt

Een vliegtuig van Virgin Atlantic dat Londen (Engeland) met New York (VS) verbond, keerde maandag een half uur terug in de vlucht, omdat een van de piloten van het apparaat zijn opleiding niet had voltooid, meldt de BBC.

ik’Airbus A330met een capaciteit van 261 passagiers, bleef 40 minuten in de lucht toen De piloten kregen het bevel om terug te keren naar de luchthaven van Heathrow.

De luchtvaartmaatschappij heeft zich verontschuldigd voor het ongeval en zei dat het te wijten was aan: “Probleem bestaat”.

Volgens het bedrijf is de meerderheid in handen van de groep Maagd Miljardair Richard BransonHet waren interne trainingsprotocollen die werden overtreden in plaats van Britse luchtvaart- of veiligheidswetten.

De copiloot in kwestie was duidelijk gekwalificeerd genoeg om in de cockpit te dienen, maar maakte niet de “eindevaluatievlucht” waar het bedrijf om vraagt. Van zijn kant, de kapitein, ondanks zijn ervaring met enkele duizenden uren vliegen rond de klok, Kwam niet in aanmerking om naast een copiloot te vliegen die geen volledig aangepaste Virgin Atlantic-training had voltooid.

Als het vliegtuig eenmaal op de grond staat, De copiloot is vervangen Om te zorgen voor “volledige naleving” van de bedrijfsprotocollen. De vlucht werd vervolgens hervat voordat het vliegtuig uiteindelijk twee uur en 40 minuten later dan oorspronkelijk gepland landde op JFK Airport in New York.

Virgin Atlantic zei dat haar interne protocollen zijn bijgewerkt om te voorkomen dat een dergelijk incident in de toekomst opnieuw gebeurt.