Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gerechtelijke cassatie van Pôle emploi met betrekking tot haar cliënten met contracten voor bepaalde tijd

Gerechtelijke cassatie van Pôle emploi met betrekking tot haar cliënten met contracten voor bepaalde tijd

De Pôle emploi heeft zojuist een teleurstelling meegemaakt voor de Raad van State. Op 27 april heeft het Hooggerechtshof een uitspraak gedaan die tot gevolg heeft dat de regel met betrekking tot werknemers van openbare exploitanten die zijn aangesteld met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (CDD) niet van toepassing zijn. De Force Ouvrière (FO), in de oorsprong van de aanvraag, wil zich op deze bepaling beroepen om de ambtstermijn van werknemers die onder dit statuut zijn aangesteld, op te eisen.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Medewerkers van Pôle Emploi gaan staken

Het geschil kwam op de hielen van een wijziging van september 2019 die de collectieve overeenkomst van de Pôle-werknemers veranderde. Ondertekend door het openbaar bestuur en vier vakbonden (CFDT, CFE-CGC, CFTC, SNAP), is deze tekst specifiek bedoeld “om fragiliteit te bestrijden” Door een wijziging aan te brengen: annuleer periode – genaamd “wachtperiode”Die moet verstrijken tussen het einde van de pre-screening van de klant en de persoon die opnieuw wordt toegewezen aan dezelfde functie. Om deze procedure van kracht te laten worden, moet “Bezel” In opdracht van het Ministerie van Arbeid. Formaliteiten afgerond in januari 2020.

Tekst “Geannuleerd”

Maar de FO was tegen het herschrijven van de cao, vooral omdat deze nieuwe bepaling bijdraagt ​​aan: “Verifiëren” Betrokken klanten bij onstabiele vormen van activiteit, aldus Natalia Gordin, vertegenwoordiger van de Centrale Unie. Daarom vocht ze het ministerieel besluit aan tot arrestatie van de Staatsraad, die op dit specifieke punt in haar voordeel besliste.

In hun beslissing maakten de rechters van het koninklijk paleis duidelijk dat de brancheovereenkomst kan: “afwijken van principe” (…) Wachttijd aanvraag Sinds de decreten van Macron in september 2017, die de arbeidswet hervormden. Maar de beperking in de vraag is alleen mogelijk ‘Alleen in bepaalde gevallen’die gedefinieerd moeten worden. De wijziging van september 2019 voorziet echter in de annulering van de wachttijd ” in het algemeen “, wat in strijd is met de wet. Daarom kon het decreet van januari 2020 niet ” Uitbreiden “ (d.w.z. uitvoerbaar maken) de door FO bekritiseerde vonnissen. Dus de managementtekst “Geannuleerd” – Alleen op het onderdeel dat betrekking heeft op de wachttijd.

READ  Na salmonellose brak een nieuwe controverse uit tegen Ferrero
Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees ‘We hebben de overbelasting genormaliseerd’: medewerkers van Pôle Emploi getuigen van hun benarde situatie

volgens mmij Jourdin, stelt de beslissing van de Raad van State Pôle emploi-agenten, die nog in functie zijn en die een contract voor bepaalde tijd hebben, zonder tijdsbestek, toe aan de Industrial Court om het contract opnieuw te kwalificeren als een contract voor onbepaalde tijd. Wat betreft degenen die de openbare operator hebben verlaten na het beëindigen van contracten voor bepaalde tijd zonder wachttijd, hebben zij de mogelijkheid om zonder opgaaf van redenen beroep aan te tekenen tegen hun ontslag. Deze gerechtelijke procedure kan echter alleen worden gestart als de verjaringstermijn (per geval verschillend) niet is overschreden. bel hem de wereldgeeft de directie van de Pôle emploi aan kennis te nemen van het oordeel van de Raad van State en dat ook te doen “analyse [ses] archeologie “.