Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

VK: Waarom is de vakantie van Boris Johnson in Griekenland zo controversieel?

VK: Waarom is de vakantie van Boris Johnson in Griekenland zo controversieel?

primair
In het midden van een historische droogte en terwijl het land de dupe wordt van de toenemende inflatie, begint de Engelse premier Boris Johnson aan zijn tweede vakantie in 15 dagen. Wat voedt de controverse in het VK.

In een tijd waarin het Verenigd Koninkrijk verschillende crises doormaakt, waaronder historische inflatie en droogte, is de vertrekkende premier Boris Johnson begonnen aan zijn tweede vakantie in 15 dagen, genoeg om beschuldigingen van een machtsvacuüm op te wekken terwijl hij op zijn opvolger wacht.

In de afgelopen weken heeft de leider van de Conservatieve Partij, die door zijn partij werd verdreven na een reeks schandalen, noodvergaderingen over de hittegolf gemist, de EK-vieringen van het EK voor vrouwen in Engeland vermeden en een paar dagen op huwelijksreis doorgebracht in de bergen van Slovenië.

Deze keer werd hij gefotografeerd in een supermarkt in een buitenwijk van Athene met zijn vrouw Carrie, terwijl maandag een pick-up truck voor zijn huis in Downing Street 10 stond geparkeerd.

De premier is deze week op vakantie.

“De premier is deze week met vakantie”, zei zijn woordvoerder en benadrukte dat regeringsleiders, zelfs degenen die afwezig zijn, “op de hoogte blijven van alle urgente kwesties en beslissingen nemen, vooral op het gebied van nationale veiligheid.”

Het avontuur komt als Boris Johnson heeft beloofd in het bedrijfsleven te blijven totdat een nieuwe conservatieve leider is aangesteld. Er zijn nog maar twee kandidaten over in de competitie, hoofddiplomaat Liz Truss, de favoriet, en voormalig minister van Financiën Rishi Sunak. De uitslag van de interne verkiezingen wordt op 5 september verwacht.

READ  Lokale autoriteiten zeggen dat de lichamen van meer dan 1.500 Russische soldaten in het lijkenhuis van Dnipro liggen

Er zijn stemmen opgekomen in de Britse politieke klasse om Boris Johnson uit te schelden voor de afwezigheid van abonnees in een tijd waarin zijn burgers te lijden hebben onder een scherpe stijging van de kosten van levensonderhoud, met in het bijzonder stijgende elektriciteits- en gasprijzen.

Verwachtingen van een verdere massale verhoging van de rekeningen in oktober en januari, samen met de waarschuwing van de centrale bank voor de omvang van de komende crisis in de Britse economie, hebben geleid tot oproepen tot dringende actie, zonder te wachten op de komst van zijn opvolger.

“niet gelijk”

Downing Street zei vorige week dat het aan de “toekomstige premier” was om op te treden in het licht van deze crisis, niet Boris Johnson, die geacht werd de huidige zaken te regelen.

Het land wordt ook geconfronteerd met een historische droogte die de landbouwsector ernstig heeft beschadigd en het noodzakelijk maakte om in verschillende regio’s irrigatiebeperkingen op te leggen.

De Labour Party zei dat “het feest doorgaat voor Boris Johnson, in een tijd waarin het hele land worstelt om zijn rekeningen te betalen.” “Afgaande op de afgelopen maanden maakt het niet veel uit of de premier aan het werk of op vakantie is, omdat hij de uitdaging van de crisis van de levensstandaard niet aankan vanwege de Conservatieve Partij”, zei hij. . Woordvoerder van de linkse oppositie.

“De tweede vakantieweek van het jaar”

Maar Labour zelf is bekritiseerd vanwege zijn vermeende passiviteit in het licht van de crisis, aangezien leider Keir Starmer vorige week op vakantie was en pas maandag de voorstellen van zijn partij presenteerde, waaronder een bevriezing van de gas- en elektriciteitsprijzen.

READ  Een kandidaat voor een politiefunctie doet zich voor als vrouw en claimt haar miniatuur

Voor Brandon Lewis, voormalig minister van Boris Johnson, gooide laatstgenoemde de handdoek niet in de ring: “Dit kan zijn tweede week vrij van het jaar zijn, zeker dit jaar (…) zelfs als we niet op kantoor zijn in Downing Street, we zijn aan het werk”.

Volgens The Times is Boris Johnson van plan om na zijn terugkeer volgend weekend een “keten van bezoeken en toespraken” te houden, om zijn opvolger aan te sporen zijn prioriteiten te blijven verdedigen, waaronder de steun van het Verenigd Koninkrijk aan Oekraïne in het licht van de Russische invasie.