Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het begin van militaire games met landen die bevriend zijn met Rusland

Venezuela organiseert sinds maandag 15 augustus evenementen “Grenssluipschutter” De International Military Games 2022, een wedstrijd die sinds 2015 door Rusland wordt georganiseerd en waaraan landen als China, Iran, India, Cuba en Birma deelnemen.

De openingsceremonie, waarvan een deel live werd uitgezonden op de Venezolaanse publieke televisie, vond met veel tamtam plaats met optochten, liederen en toespraken in Fort Terepaima de Barquisimeto (Noordwest).

Dit is de eerste keer dat Venezuela, dat nauwe betrekkingen heeft met Rusland, wedstrijden organiseert voor deze jaarlijkse spelen die bijna dertig landen samenbrengen, waaronder Abchazië, erkend door een handvol landen in de buurt van Moskou.

“Het verenigen van culturen en volkeren”

Venezuela, dat onderworpen is aan economische sancties, vooral van Washington, dat de herverkiezing van president Nicolas Maduro niet erkent, is de afgelopen jaren ook dichtbij Iran en China gekomen.

“Het doel en de geest van deze spellen is om culturen en volkeren meer te verenigen” Van het demonstreren van militaire vaardigheden, zei de Venezolaanse minister van Defensie, generaal Vladimir Padrino Lopez.

Volgens zijn ministerie werd ook een delegatie van 200 Venezolaanse soldaten naar Rusland gestuurd om deel te nemen aan andere evenementen van deze spelen.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Evenwicht tussen de Verenigde Staten en Venezuela na de plotselinge toenadering

De wereld met AFP

READ  SNCF zal treinen en anti-belastingsystemen op straat verwijderen