Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Australië opgeschrikt door schandaal ‘schaduwregering’

Australië opgeschrikt door schandaal ‘schaduwregering’

Er wordt gezegd dat voormalig premier Scott Morrison zichzelf naast de huidige ministers heeft benoemd tot minister van Volksgezondheid, Financiën en Middelen. “Ongebruikelijke en ongekende” feiten, aldus zijn opvolger, Anthony Albanese.

De Australische premier Anthony Albanese beloofde maandag een onderzoek nadat bekend was geworden dat zijn voorganger zichzelf tijdens de pandemie in het geheim had benoemd in verschillende kabinetsportefeuilles. Scott Morrison beschuldigd vanOngewenste activiteitenIn de woorden van de minister-president. Hij zou zichzelf onder meer tot minister van Volksgezondheid, Financiën en Middelen benoemen, naast de huidige ministers, zonder zijn collega’s, het parlement of de kiezers op de hoogte te stellen.

de feiten beschrijven alsuitzonderlijk en ongekendAnthony Albanese heeft aangekondigd dat hij juridisch advies heeft ingewonnen.Het is het soort ongewenste activiteit waar we om kunnen lachen als het plaatsvindt in een niet-democratisch land.zei premier. “Scott Morrison leidde het schaduwkabinet“.

Zelfbenoemde Associate Minister

In sommige gevallen benoemde het voormalige regeringshoofd zichzelf tot mede-minister zonder de leden van de regering die hij in deze functies had benoemd op de hoogte te stellen, waardoor hij bepaalde bevoegdheden voor zichzelf oplegde. Het blijft onduidelijk hoeveel posities hij zichzelf heeft gegeven, maar lokale media melden dat hij de leiding heeft genomen over de hulpbronnenportfolio en zijn macht heeft gebruikt om een ​​groot gasproject bij Sydney af te sluiten. De conservatieve coalitie onder leiding van Scott Morrison verloor de verkiezingen in meina bijna een decennium van heerschappij door de centrumrechtse regering.

READ  Het noordpoolgebied kan in de zomer van de vroege jaren 2000 verstoken zijn van zee-ijs

Het schandaal heeft licht geworpen op de ondoorzichtige aard van het besluitvormingsproces van de Australische regering en heeft vragen doen rijzen over de noodzaak van sterkere democratische waarborgen. Constitutionalist Ann Toni is van mening dat de aantijgingen juridische problemen kunnen veroorzaken tegen enkele van de beslissingen van de vorige regering. “De geheimhouding rond deze zaak is gewoon vreemd. Ze vraagt ​​zich af wat er mis is met deze mensen, als ze alles in het geheim moeten doenZe was boos. “Het is totaal ongepast. We leven in een democratie die transparantie vereist“.


zie ook – “Zijn nederlaag past goed bij mij!”: Jean-Yves Le Drian spreekt met de Australische premier tijdens zijn toespraak