Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vivendi: Universal en Editis stimuleren de activiteit in het eerste kwartaal

VIVENDI: Wereldwijde activiteit die de liberalisering in het eerste kwartaal stimuleert

VIVENDI: Wereldwijde activiteit die de liberalisering in het eerste kwartaal stimuleert

Door Matteo Rosmin

PARIJS (Reuters) – Vivendi kondigde donderdag een omzetstijging van 5% aan in het eerste kwartaal, aangedreven door sterke prestaties van Universal Music Group (UMG) en haar uitgeverij, Edit.

De Franse groep, gecontroleerd door Vincent Bollori, wil profiteren van de heropleving van de muziekindustrie door tegen het einde van het jaar op de beurs te noteren UMG, dat artiesten als Lady Gaga en Taylor Swift in haar catalogus opneemt.

Deze divisie heeft de afgelopen kwartalen een sterke omzetgroei gerealiseerd dankzij stijgende inkomstenstromen, die goed zijn voor meer dan de helft van de totale wereldwijde inkomsten van de sector.

De groep realiseerde een omzet van 3,90 miljard euro en profiteerde van een stijging van 9,4% in het verkoopvolume van UMG, waardoor de opbrengsten uit abonnementen en streaming met 20% toenamen. Dit aantal is iets lager dan de zichtbare alfa-consensus van 3,94 miljard, vermeld in de notitie van Jefferies.

Vivendi zei dat Olivia Rodrigo’s ‘Rijbewijs’ en ‘Peaches’ van Justin Bieber de meest gestreamde nummers op Spotify waren tijdens het eerste kwartaal.

Vivendi’s omzet profiteerde ook van een stijging van 40% in de Editis-sectie dankzij verschillende succesvolle boeken, waaronder Camille Kouchner, over de oorsprong van de zaak waarbij de Franse constitutionele advocaat Olivier Duhamel betrokken was, die beschuldigd werd van het misbruiken van zijn stiefzoon.

Vivendi heeft geen commentaar gegeven op de speculatie die haar interesse toont in de Hachette-divisie van de Lagardère-groep, die nu haar grootste aandeelhouder is.

READ  Delphine Ernott, groepschef van France Télévisions, valt Twitter-baas aan: "Het is eng dat miljardair Elon Musk beweert te bepalen of een media al dan niet onafhankelijk is"

De groep is ook een van de potentiële kandidaten voor de overname van de M6 Group, momenteel eigendom van de Duitse Bertelsmann.

(Matteo Rosmin, Franse versie van Lucinda to England’s Berry, onder redactie van Jean-Michel Bello)