Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Nederlandse parlement roept op tot intrekking van de ‘schandalige bonus’ van twee miljoen euro

Omdat de groep miljarden euro’s ontvangt om uit de crisis te komen, kreeg de president van Air France naast zijn salaris een beloning van 2 miljoen euro. – Anthony Behar / Ciba USA / Ciba

parlement Nederlands Hij eiste donderdag dat zijn baas
Air France-KLM Hij ziet af van een “bonus” van € 2 miljoen in compensatieclausules. De meerderheid van de Kamerleden steunt het voorstel van de Radicaal Linkse Partij SP en roept vertrekkend minister van Financiën Wopke Hoekstra op om van Parijs te eisen dat deze bonus wordt ingetrokken. Een woordvoerder van de minister zei: “De Tweede Kamer wordt geïnformeerd over de uitvoering van dit voorstel.”

Wopke Hoekstra zei dinsdag in een parlementair debat dat hij tegen bonussen is in deze tijden van crisis, maar waarschuwde dat het stopzetten van alle subsidies het einde van de KLM en duizenden banen zou kunnen betekenen. Van zijn kant dreigde het Nederlandse parlement met Voorkomen van nieuwe overheidssteun Voor de groep, die zwaar getroffen is door de Covid-19-crisis, als deze bonus wordt geaccepteerd door de manager van Air France.

Bovenop zijn vaste salaris

CEO van Air France-KLM, Ben SmithOnder voorwaarden bedroeg de “variabele verloning op lange termijn” € 2 miljoen voor het jaar 2020. Over deze voorziening werd op 19 maart 2020 gestemd door de Raad van Bestuur.

Het loon van de Air France-president is verdeeld in drie componenten: vast en variabel salaris (bonus) en een uitgestelde bonus, wat in Nederland dus betwist wordt. In de eerste twee delen kondigde Ben Smith op 23 april 2020 aan af te zien van zijn bonus voor 2020 in de context van de crisis en een verlaging van zijn loon met 25% op te leggen.

“Deze beloning is een middelvinger voor de Nederlandse samenleving”

De Frans-Nederlandse groep, die in 2020 7,1 miljard euro bereikte, is hard getroffen door de crisis en heeft gewaarschuwd dat haar exploitatieverliezen in het eerste kwartaal van 2021 oplopen tot 1,3 miljard euro. ” “In een verklaring:” Het is een schandaal en de Socialistische Partij eist de volledige intrekking van de bonus. “

Hij vervolgde: “Deze beloning is als de middelvinger van de Nederlandse samenleving, vooral voor alle werknemers in de luchtvaartindustrie die moeten vrezen voor hun baan.” “Als de CEO niet afziet van zijn bonus, wordt er geen Nederlandse overheidssteun meer betaald aan de Air France-KLM Holding Company”, voegde hij eraan toe in een tweet.

€ 10 miljard aan leningen aan Air France – KLM

In het licht van de gezondheidscrisis hebben de Franse en Nederlandse Verenigde Staten in 2020 meer dan 10 miljard euro aan leningen verstrekt aan Air France-KLM. De groep voltooide maandag een kapitaalverhoging van iets meer dan een miljard euro, waaronder 593 miljoen euro verstrekt door de Franse staat.

Het Nederlandse land, dat vóór de kapitaalverhoging 14% van Air France-KLM bezat, besloot niet deel te nemen en ziet zich dus wiskundig verwaterd, wat neerkomt op 9,3% van de aandelen.

READ  OZB 2023: data om te onthouden