Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Niet per se een direct risico” gezien de doseringen die volgens de DGCCRF zijn genoteerd

“Niet per se een direct risico” gezien de doseringen die volgens de DGCCRF zijn genoteerd

«Producten worden ongeacht de hoeveelheid teruggetrokken“Ethyleenoxide, een kankerverwekkende stof die wordt aangetroffen in veel producten die sesamzaad bevatten, zelfs als ze aanwezig zijn.”Niet per se een direct risicoIn het belang van de gezondheid van de consument, legde DGCCRF donderdag uit.

«Ethyleenoxide wordt gebruikt om producten te desinfecteren en is sinds 2011 in Europa verboden omdat het als kankerverwekkend is geclassificeerd.», Werd Virginie Beaumontier gedagvaard tijdens de presentatie van het jaarverslag van de Algemene Directie Concurrentie, Consumentenzaken en Fraudebestrijding (DGCCRF). In het geval van een product dat is geclassificeerd als kankerverwekkend, mutageen en reproduceerbaar toxine (CMR), moeten de autoriteitenDe blootstelling van de consument tot het maximum beperken“Zelfs als er is”Niet noodzakelijkerwijs een onmiddellijk risico bij de waargenomen doses“, Verduidelijkt, en legt uit dat er geen is”Er zijn geen meldingen van mensen die de ziekte onmiddellijk zouden hebben opgelopen». «Gezondheidsautoriteiten zeggen dat we de blootstelling van de consument moeten beperken, en daarom nemen we producten terug, ongeacht de hoeveelheid.Ze voegde eraan toe dat deze agent is gevonden. Koekjes, hummus, baguettes, salades, burger, bloem, oliën, puree, beschuit of zelfs chocolade … Per 31 december 2020 is de DGCCRF berekend821 teruggetrokken producten, 5.884 geïnspecteerde faciliteiten en 170 afwijkingen».

Hoe verklaren we de aanwezigheid van dit molecuul in sesamzaadjes, vooral uit India? Een recent parlementair rapport noemt verschillende hypothesen, zoals:Preventieve behandeling door begassingOm andere risico’s te verminderen, zoals de aanwezigheid van salmonella. Of gebruik het product als bestrijdingsmiddel tijdens de productie. De gekozen functionarissen waren van mening dat deze waarschuwing zou moeten zijn “Als les», En riep op tot strengere importcontroles. Dinsdag sprak de consumentenbelangenvereniging CLCV zijn spijt uit dat “Consumenten blijven slecht geïnformeerd“Over deze vervuiling, en een claim in het bijzonder.”Risicobeoordeling voor de verschillende betrokken productcategorieën, rekening houdend met de toxicologische gegevens voor ethyleenoxide en de hoeveelheid aanwezig in deze producten».

READ  Klik niet op deze valse e-mail! - Tuxbord

Zie ook Vogelgriep: de regering kondigt compensatie aan voor elke slachting en eist “het eten van eenden en kippen”.