Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Formulier maart 2021 beschikbaar, alles wat u moet weten

Formulier maart 2021 beschikbaar, alles wat u moet weten


Solidariteitsfonds in maart 2021 Na enige vertraging is het formulier Solidariteitsfonds voor verliezen maart 2021 online geplaatst. U heeft tot 31 mei 2021 de tijd om uw dossier in te dienen.

[Mis à jour le 22 avril 2021 à 08h40] Heeft u in maart 2021 de tijd genomen om uw dossier in te dienen om in aanmerking te komen voor steun van het Solidariteitsfonds? Na wat vertraging te hebben ondervonden, werd het aangepaste formulier op dinsdag 20 april 2021 online gezet. Wees gerust, je hebt tot 31 mei 2021 om je procedures af te ronden. Dit blijft identiek aan voorgaande maanden. U moet contact opnemen met de belastingsite – uw persoonlijke en niet-professionele ruimte – en overschakelen naar uw beveiligde berichtensysteem. Selecteer de juiste reden voor het maken van het model en sleep de lijst naar beneden om de periode te kiezen. Vergeet niet om de volgende items opzij te leggen voordat u met het proces begint, en u bespaart kostbare tijd:

 • SIRET nummer
 • Een beëdigde verklaring waaruit blijkt dat het bedrijf aan de voorwaarden voldoet
 • Totale bedragen die de groep heeft ontvangen voor minimale steun,
 • Een schatting van het bedrag van het omzetverlies,
 • Bankgegevens van het bedrijf.

Wees vooral waakzaam bij het inpakken Uw werkterrein en uw omzet. De kleinste fout zou kunnen leiden tot een aanzienlijke vertraging van de betaling van steun uit het Solidariteitsfonds.

Je hebt zelfs 31 mei 2021. De procedures veranderen niet: u moet inloggen op uw persoonlijke ruimte en het formulier aanmaken in uw beveiligde berichtensysteem. Om dit te doen, moet u de vereiste periode specificeren en vervolgens uw SIRET-nummer invoeren, evenals uw sector van activiteit.

Zoals de website van het ministerie van Economische Zaken ons eraan herinnert, maakten de decreten die onlangs in het staatsblad zijn gepubliceerd het opnieuw mogelijk om de compensatieplannen voor het Solidariteitsfonds voor de maand maart 2021 aan te passen.

 • Een speciaal systeem voor bedrijven die getroffen zijn door de administratieve sluiting tijdens De hele maand maart
 • Een systeem voor bedrijven die het publiek niet konden verwelkomen tijdens Een deel van de maand maart
 • Systeem voor bedrijven waarvan de activiteiten vallen binnen de sectoren genoemd in Bijlage 1, die een verlies van 50% registreerde.
 • Regeling voor bedrijven die vallen binnen de genoemde sectoren Aanhangsel 2 Verliezen van 50% hebben geregistreerd
 • Dieet voor Bedrijven gevestigd in het skigebied
 • Plan voor bedrijven die Een verkoopwinkel gevestigd in een gesloten winkelcentrum
 • Regeling voor bedrijven gevestigd in cBuitenregio’s en gemeenschappen
 • Een plan voor bedrijven die een omzetverlies van 50% hebben geregistreerd en niet onder een ander plan vallen
 • Systeem voor in Mayotte gevestigde bedrijven die een verlies van 50% boekten en niet door een ander systeem werden gedekt
READ  Deze klant bezoekt zijn Lidl-winkel twee keer op dezelfde dag en krijgt een hoge boete

Het decreet met betrekking tot de acties van maart 2021 is onlangs gepubliceerd in het staatsblad. Ten opzichte van het Solidariteitsfonds in februari 2021 worden verschillende wijzigingen doorgevoerd. Het Solidariteitsfonds is nu vooral bedoeld voor bedrijven die het doelwit zijn van administratieve sluiting.

De subsidiabiliteitscriteria voor het Solidariteitsfonds zijn gewijzigd: de activiteit moet begonnen zijn in 30 december 2020 en niet langer op 31 oktober. Om in aanmerking te komen, moet u ook onderworpen zijn geweest aan een ononderbroken verbod op openbare opvang van 1 maart 2021 tot 31 maart 2021. Het boekte een verlies in verkoopvolume, inclusief verkoopvolume gegenereerd door telemarketingactiviteiten, met opnames in de winkel of levering, of in aankoopactiviteiten, met ten minste 20% in de periode tussen 1 maart 2021 en 31 maart. (2021 “, we kunnen lezen in het decreet. Bedrijven in S1 en S1bis blijven in aanmerking komen voor een verlies van 50% van hun omzet. Bedrijven die onderworpen zijn aan het verbod op het hosten van het publiek in maart, met een omzetverlies tussen 20% en 50%, zijn recht op hulp tot maximaal € 1500. Als het verkoopverlies groter is dan 50%, zal het steunbedrag van het Solidariteitsfonds ofwel € 10.000 bedragen, ofwel 20% van het standaard handelsvolume, met een maximum van € 200.000.

De Decreten Nummer 2021-422 en 2021-423 van 10 april 2021 hebben andere wijzigingen aangebracht ten opzichte van de vorige maand. Linternaute.com vat het voor u samen:

 • Wijziging van het systeem van bedrijven die hun hoofdactiviteit in de detailhandel uitoefenen door ten minste één van hun winkels te verhinderen het publiek te verwelkomen in een winkelcentrum dat een of meer gebouwen omvat waarvan de nuttige commerciële oppervlakte groter is dan of gelijk is aan tienduizend vierkante meter (vergeleken met twintigduizend vierkante meter tot dat moment) nu).
 • Bevriezing van de selectie van de referentie van het ondernemingsnummer volgens de keuze van bedrijven voor de maand februari 2021.
 • Een minachtingsmiddel voor Mayotte is vernieuwd voor zogenaamde “andere” bedrijven met minder dan 250 werknemers en die nu steun ontvangen met een maximum van 3.000 euro in plaats van 1.500 euro.
 • Bijlage 2 is voltooid om bedrijven die ten minste 50% van hun omzet behalen bij bedrijven in de skigebieden, te laten profiteren van het mechanisme van het Solidariteitsfonds.
 • Oprichting van een specifiek regime voor bedrijven in sommige overzeese gebiedsdelen (Réunion, Guadeloupe, Martinique, Saint Martin, Saint Barthelemy en Frans Polynesië) die hun hoofdactiviteit uitoefenen in de detailhandel.
READ  In Aveyron, een nieuwe deadline voor Sam's Foundry

“Het verlies van het ondernemingsnummer wordt in de zin van dit artikel gedefinieerd als het verschil tussen het verkoopvolume in de maand maart 2021 enerzijds en de omzet van de referentie anderzijds”, lezen we in het decreet. Dit is wat wordt gedefinieerd als het standaard handelsvolume voor maart 2021:

 • Maart 2019 omzet ‘of gemiddeld maandelijks handelsvolume voor het jaar 2019 Afhankelijk van de optie die het bedrijf kiest bij de aanvraag voor februari 2021 ; Of als het Solidariteitsfonds niet wordt aangevraagd voor de maand februari 2021, het omzetvolume dat is behaald in de maand maart 2019, of het gemiddelde maandelijkse handelsvolume voor het jaar 2019, ”geeft aan – uw.
 • Voor bedrijven die zijn opgericht tussen juni 2019 en 31 januari 2020: gemiddeld maandelijks bedrijfsvolume tijdens de periode.
 • Voor bedrijven die zijn opgericht tussen 1 februari 2020 en 29 februari 2020: het verkoopvolume van februari 2020 wordt teruggebracht tot één maand.
 • Voor degenen die zijn opgericht tussen 1 maart 2020 en 30 september 2020: gemiddeld maandelijks handelsvolume behaald tussen 1 juli 2020 of de oprichtingsdatum van het bedrijf en 31 oktober 2020.
 • Voor bedrijven die zijn opgericht tussen 1 oktober 2020 en 31 oktober 2020: ondernemingsnummer in december 2020 ‘of, in afwijking van de vorige paragraaf, voor bedrijven die het publiek in december 2020 niet konden verwelkomen, het omzetvolume dat in oktober is behaald ) Oktober) 2020 en indien nodig verminderd voor een periode van een maand.
 • Voor bedrijven opgericht tussen 1 november 2020 en 31 december 2020: omzet januari 2021

Verkoop op afstand, bezorging en afhaalmaaltijden moeten worden opgenomen in het verkoopvolume om in aanmerking te komen voor assistentie. Houd er echter rekening mee dat het niet nodig is om het op te nemen bij de berekening van het steunbedrag uit het Solidariteitsfonds voor de maand maart 2021.