Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Virgin Galactic zet weer een stap in de richting van toeristenreizen in de ruimte

Een andere stap is Virgin Galactic in de richting van toeristische ruimtereizen. In tegenstelling tot vorig jaar december, toen het een snelle rondreis moest maken, slaagde SpaceShipTwo van het ruimtetoerismebedrijf erin om Richard Branson op zaterdag de eerste bemande suborbitale vlucht te creëren vanuit zijn nieuwe basis in de woestijn bij Las Cruces in New Mexico, in het westen van de Verenigde Staten. . Na het opstijgen om ongeveer 10:35 uur (16:35 uur GMT) bereikte de shuttle, die met een snelheid van meer dan 3700 km / u vloog, na ongeveer vijftig minuten een hoogte van ongeveer 90 km boven de grond, een hoogte vergelijkbaar met de invoer in de ruimte, volgens NASA. Ze keerde rond 11:45 uur terug naar de aarde.

Een derde shuttle arriveert in de ruimte

Het schip had twee loodsen, CJ Sturckow en Dave Mackay. Het bedrijf zei dat Kelly Latimer en Michael Masucci aan het roer stonden van het moederschip dat SpaceShipTwo hielp vliegen.

Richard Branson richtte Virgin Galactic op in 2004. Dit is de derde keer dat de shuttle van het bedrijf de ruimte bereikt, en de eerste keer in meer dan twee jaar, toen Virgin Galactic zijn activiteiten verplaatste van de Mojave-woestijn naar Californië, New Mexico.

Blue Origin, de concurrent vond de Bezos-riem

Uiteindelijk is de Virgin Galactic spaceshuttle ontworpen om zes passagiers te vervoeren. De vluchtprijs is vastgesteld op $ 250.000 per ticket.

Op 10 mei, toen het de resultaten van het eerste kwartaal publiceerde – een nettoverlies van $ 130 miljoen (€ 106 miljoen) van 377 miljoen het voorgaande jaar – zei het bedrijf dat het 600 kandidaten voor ruimtevaart had geregistreerd.

READ  Het kabinet is van plan de inkomstenbelastingmaatregel te indexeren

Virgin Galactic krijgt te maken met concurrentie van Blue Origin, het ruimtetoerismebedrijf dat is opgericht door de oprichter van Amazon, Jeff Bezos.

De ontwikkeling van het ruimtevaartuig SpaceShipTwo liep aanzienlijke vertraging op door een ongeval in 2014 toen een bedieningsfout van een van de piloten ervoor zorgde dat het vliegtuig tijdens de vlucht uiteenviel.