Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vijf weken voor de peiling kwam Angela Merkel de worstelende conservatieven te hulp

welkom partij. over vijf weken verkiezingen Niet besloten in de wetgevende macht
DuitslandEn
Angela Merkel Deze zaterdag gaf hij krachtige steun aan zijn conservatieve runner-up Armin Laschet, verstrikt in moeilijkheden. De 67-jarige kanselier, die voor het eerst meedeed aan de race door deel te nemen aan een bijeenkomst van haar conservatieve kamp in Berlijn, drong aan op de menselijke kwaliteiten van Armin Laschet, die volgens haar in staat is “bruggen tussen mensen te bouwen”.

“Het was altijd belangrijk voor hem om individuele en onvervreemdbare waardigheid centraal te stellen in alles”, benadrukte ze. Ze voegde eraan toe tijdens de verkiezingscampagne van de kandidaat van haar partij: “Ik ben er vast van overtuigd” dat “in deze functie de Duitsers als kanselier zullen dienen”, Christen-Democratische Unie (CDU), voor een peiling van 26 september, Skiën.

Struikelde over peilingen

Angela Merkel, die zich voorbereidt om zich na 16 jaar aan de macht terug te trekken uit het politieke leven, heeft tot dusver een mantra van extreme geheimhouding gemaakt in het licht van de verkiezingen om het veld open te laten voor haar benoemde opvolger. Maar ondanks een crash in de peilingen probeert ze nu, met een recordpopulariteit die ze ondanks haar 31-jarige politieke carrière nog steeds geniet, punten te verzamelen voor de conservatieven.

De CDU blijft, samen met haar Beierse bondgenoot CSU, koploper in stemintenties, maar is gedaald tot tussen de 22% en 23%, tegen ongeveer 30% een paar weken geleden. Sinds het begin van het jaar, toen het met 36% steeg, was de daling duizelingwekkend.

READ  Vijftien jaar gevangenisstraf voor voormalige functionarissen die zijn berecht voor 'samenzwering' tegen de koning

Een reeks fatale fouten

Verzwakt door een reeks fatale foutenArmin Laschet viel zijn belangrijkste rivalen, de sociaal-democraten en de groenen, aan en beweerde dat hij ‘met alles wat ik kan wilde vechten om te voorkomen dat dit land door ideologen zou worden geleid’. Hij vertelde honderd activisten dat zijn partij, die het naoorlogse politieke leven grotendeels domineerde, “niet wil regeren omdat we willen regeren, maar omdat we moeten regeren zodat Duitsland de juiste weg inslaat.”

Het politieke wanbeleid van de dodelijke overstromingen in juli in het westen van het land door Armin Laschet, de leider van een van de twee door de ramp getroffen regio’s, kostte hem veel aan populariteit. Foto’s die hem grappig laten zien achter president Frank-Walter Steinmeier in een overstroming, wekte minachting op en had een rampzalig effect op een man die helemaal niet unaniem was in zijn politieke samenstelling. Terwijl de resultaten van de peilingen in heel Europa onder de loep worden genomen, concurreert Armin Laschet in toenemende mate in de gelederen van zijn partij, waarbij sommigen oproepen tot intrekking van zijn kandidatuur.

Sociaal-democraten in een hinderlaag

De Conservatieven volgen nu de Sociaal-Democratische Partij (SPD) op de voet, die een verrassende stijging van 21% in stemintenties heeft, volgens recente peilingen onder leiding van minister van Financiën Olaf Schulz. Met een huidige score van slechts 17% zitten milieuactivisten sinds het begin van de zomer in een diepe dip, ver van de euforie die volgde op de aankondiging van Annalena Barbocks kandidatuur in april. De Groenen presteerden toen zelfs beter dan de Conservatieven in de peilingen.

READ  Australië gaat door de ergste rattenplaag in de geschiedenis

Olaf Schultz, notoir niet charismatisch en een slechte prater, was in staat om een ​​beeld van competentie bij de kiezers te ontwikkelen toen Armin Laschet en Annalena Birbock dubbelden op blunders en zich moesten verdedigen tegen beschuldigingen van plagiaat.