Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Europese Unie zegt dat het “onmogelijk” zal zijn om tegen 31 augustus al het Afghaanse personeel uit Kabul te evacueren

Het probleem blijft om op de luchthaven te komen, waar de Amerikaanse veiligheidscontroles erg streng zijn. De Amerikaanse regering heeft 31 augustus vastgesteld als datum voor de definitieve terugtrekking van haar troepen uit Afghanistan.

Het hoofd van de Europese diplomatie, Josep Borrell, regeerdeEcht niet» De evacuatie van alle Afghanen die samenwerken met westerse mogendheden vóór 31 augustus, en hij betreurde het dat de veiligheidsmaatregelen van de Verenigde Staten op de luchthaven van Kabul deze evacuatie belemmeren, in een interview met Agence France-Presse zaterdag.

De Amerikaanse regering heeft 31 augustus vastgesteld als datum voor de definitieve terugtrekking van haar troepen uit Afghanistan en is van plan meer dan 30.000 Amerikanen en Afghaanse burgers te evacueren. “Het is wiskundig onmogelijk‘Rechter Josep Borrell in dit telefonische interview.’Voor zover ik weet, hebben Amerikanen niet aangekondigd dat ze na die datum zullen blijven. Maar ze kunnen van gedachten veranderen“, hij voegde toe. “Het probleem is om op het vliegveld te komen. De bewakings- en veiligheidsmaatregelen van de Amerikanen zijn zeer streng. ik heb geklaagd. We vroegen hen om meer flexibiliteit te tonen. We kunnen onze medewerkers niet laten passeren“Hij legde uit.

Alleen al de EU-delegatie in Kabul bestaat uit ongeveer 400 Afghaanse medewerkers en hun gezinnen. Ze beloofde hen te evacueren, maar tot nu toe zijn er slechts 150 van hen in Spanje aangekomen.

«Dit zijn actieve medewerkers. Maar het aantal Afghanen dat in deze 20 jaar met ons heeft gewerkt is veel groter.». “Kabul heeft twee luchthavens. De civiele luchthaven is in handen van de Taliban en er vertrekken geen vluchten. De Amerikanen controleren de militaire luchthaven. Vliegtuigen pikken mensen op van de landingsbaan. In het vliegtuig dat vandaag in Madrid is aangekomen, is een derde van de passagiers Amerikanen‘, hij legde uit.

READ  De onthulling van 29 gevallen van het Indiase alternatief "doet geen afbreuk aan de tweede fase van de liquidatie"

«Als de Amerikanen vertrekken, hebben de Europeanen niet de militaire capaciteit om de militaire luchthaven te bezetten en te beveiligen en zullen de Taliban de controle overnemen.». De Amerikanen zetten samen met de Britten 6000 militairen in om het militaire vliegveld te controleren. Joseph Borrell vond het nodig om met de Taliban te praten. “Als je je “personeel” wilt uitschakelen, moet je praten met de Taliban“, Het is om uit te leggen.”Iedereen probeert deals te sluiten met de Taliban. We hebben contacten met de Taliban, maar niet met de leiders‘, hij legde uit. “Spraak betekent niet herkenning“Hij stond erop.”Maar het zal onmogelijk zijn om alle Afghanen die bescherming nodig hebben uit Kabul te krijgen. Het is onmogelijk. onvoorstelbaar. Vertel geen verhalen. Er zijn prioriteiten. We willen onze Afghaanse burgers en onze medewerkers eruit krijgenIn uw hosting.