Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De sluipschutter die Bin Laden neerschoot hekelt de situatie in Afghanistan

Robert O’Neill is een voormalige soldaat van de Amerikaanse Special Forces die op 2 mei 2011 Osama bin Laden neerschoot in zijn Pakistaanse hoofdkwartier. Vandaag heeft hij geen kritiek op het resultaat van de Amerikaanse aanwezigheid in Afghanistan, die de Taliban opnieuw bezetten voordat de terugtrekking van de Amerikaanse troepen eindigde.

Op 2 mei 2011 infiltreerde een commando een streng beveiligde compound in Abbottabad, Pakistan, waar Osama bin Laden zijn laatste toevluchtsoord had gevonden. Sterker nog, hij was het die als sluipschutter het brein van Al-Qaeda neerschoot, het brein van de aanslagen van 11 september 2001. En deze zondag, in kolommen JDD, lex-Navy Seal (Naam die US Navy SEALs aanduidt) Robert O’Neill boeit al het kwaad dat hij gelooft in de huidige situatie in Afghanistan, een land dat is teruggekeerd naar de chaos waar de Taliban de controle over heeft hersteld, zelfs voor het einde van de Tweede Wereldoorlog . Terugtrekking van de Amerikaanse troepen. Het is eenvoudig voor hem, het is een “schipbreuk”.

‘De Taliban wisten dat ze zouden winnen, het is voorbij’

Vergis je er echter niet in. veteraan die, Vooral op sociale netwerkenHij verbergt zijn conservatieve opvattingen niet, noch zijn steun voor Donald Trump, noch verwijt hij zijn landgenoten dat ze zo weinig hebben gedaan … maar dat ze zoveel hebben gedaan voor zo’n slecht resultaat.

Hij vertelde het Franse weekblad uit New York: “Onze missie was om Osama bin Laden gevangen te nemen. Dus moesten we als volgende gaan. Bar point. Dus het is jammer om naast zo’n zinken getuige te zijn.”

Hij beschuldigt hem: “Maar ik ben erg verdrietig, vooral voor al degenen die daar zijn omgekomen. Deze ontruiming is gedaan met verborgen politieke motieven en niet op een pragmatische en realistische manier.” Dan heeft hij spijt:

“We hebben ons werk gedaan om onze manier van leven, onze democratie, uw democratie te verdedigen, en nu laten we alles aan hen over, onze uitrusting, onze wapens, onze lichte gepantserde voertuigen en helikopters waarvan ze niet weten hoe ze die moeten gebruiken, nog niet Ze zouden het naar hun zin moeten hebben, want ze zeiden altijd tegen ons: ‘Jullie Amerikanen hebben de tijd, wij hebben de tijd.'” “Ze wisten dat ze zouden winnen en het was voorbij.”

“Alsof we op weg waren naar 11 september 2001.”

Volgens hem verliezen de Verenigde Staten niet alleen veel van hun internationale glorie in het Afghaanse drama, maar komt hun hele buitenlandse beleid in de nabije toekomst in gevaar.

READ  VS zullen luchtaanvallen in Afghanistan voortzetten als Taliban-aanval doorgaat

“Wie zou vandaag bereid zijn zijn geseling te riskeren door samen te werken met Amerikaanse soldaten voor een land dat je achterlaat? Het is niet alleen een ramp voor de Afghanen, maar ook een ramp voor de toekomst van de Verenigde Staten. Amerikaans buitenlands beleid”, hij vroeg. Het glijdt zelfs uit: “Het is alsof we teruggaan naar het begin, naar 11 september 2001.”

Robin Werner BFMTV-verslaggever