Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Martinique ervaart tropische golf #32, waarschuwingsniveau

Sinds gisteravond (zaterdag 21 augustus 2021), na het passeren van de 32e tropische golf op het eiland, is er in verschillende gemeenten zware regenval geregistreerd. Dit sombere weer is niet zonder gevolgen. Rivers uit haar familie heeft zondag 22 augustus 2021 wat schade aangericht.


Het weer op zondag 22 augustus 2021 is wisselend.”Met frequente buien Tijdelijk stormachtig“Wat betreft de passage van de energetische orbitale golf nummer 32.

Frequente regen, lokaal stormachtig, snel verspreidend, aangedreven door duurzame passaatwinden, met windstoten van 60 tot 80 km/u. Hierdoor kunnen de neerslaghoeveelheden plaatselijk groot zijn.

De zuidkust van Martinique van Diamant tot Sainte-Anne had geen last van slecht weer.

Aan de andere kant waren er op andere plaatsen soms hevige regen- en onweersbuien. We observeerden 47 mm in Fonds-Saint Denis, 41 mm in Saint Joseph, 28 mm in Trinity en 25 mm in Prêcheur.

De buien waren 15 mm zwakker in Fort-de-France en 12 mm in Saint-Esprit.

Frankrijk Martinique weer

Een bezorgde local in Rivière-Loire

In de Rivière l’Or tussen Fort-de-France en Saint-Joseph heeft een lokale bewoner die in de buurt van de rivier woont pijn, omdat een deel van het land grenzend aan het landgoed zwaar is aangevallen door water. Er was een aardverschuiving en plotseling is ze bang voor haar huis.


© C. Arnerin

Na een paar uur blokkade maakten bewoners van de Glutenbuurt van Gros Morne de brug schoon die via Saint Joseph toegang geeft tot hun huizen.

Solidariteit Oever gluten (Gross Morne)

READ  Het illegale gebruik van een molecuul om de bananenplant geel te laten worden


© RS

overstroomde gebieden

De rivier de Lézarde verliet zijn bedding en veroorzaakte overstromingen op de weg tussen Manhity en Place d’Armes au Lamentin.

overstroomde weg


© C. Arnerin

Het water bevindt zich ook in een deel van de parkeerplaats bij het winkelcentrum Places d’Armes in Lamentin.

Lamintine parkeerplaats overstroming


© C. Arnerin

Er is lichte schade geconstateerd in het wegennet

We hadden wat hobbels op de RN3, de route de la trace. Er is rekening mee gehouden en verwerkt. Een boom viel op Highway 15 in de Peruaanse regio Saint Mary’s.

Het verkeer stopte op RD1 tussen Fonds-Saint-Denis en Deux Choux. Afwijkingen worden door CTM uitgevoerd.

De teams kwamen tussenbeide. Oproepteams zijn alert en hun interventies, maar dit zijn de gebruikelijke dingen.

Marc Mungis, DGA Infrastructuur en Uitrusting CTM

Volgens Météo France zou de regen ’s avonds meer verspreid moeten zijn. Maar morgenochtend zou een nieuwe tropische golf, nummer 33, het gebied moeten oversteken. Dienovereenkomstig zou dit onstuimige en regenachtige weer aanhouden tot maandagmiddag (23 augustus 2021).

Sinds gisteren zaterdag 21 augustus 2021 staat Martinique in geel alarm vanwege hevige regen en onweersbuien.