Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Overstromingen doden minstens 21 mensen in Tennessee

Tennessee gezichten overstroming “Rampzalig” wiens budget blijft stijgen. De autoriteiten van deze zuidelijke staat zeiden zondag dat ze minstens 21 mensen om het leven hadden gebracht.
Verenigde staatVolgens verschillende lokale media worden nog tientallen mensen gezocht.

In Humphreys County, ongeveer anderhalf uur ten westen van Nashville, viel tussen de 22 en 43 centimeter regen. […] Tijdens de periode van 6 uur op zaterdagochtend, “hield het slechte weer zich tot in de nacht aan”, zei het Emergency Management Agency van de staat. Drie andere provincies werden ook getroffen. Er zijn opruimingsoperaties aan de gang en “veel bruggen en wegen in het getroffen gebied gesloten blijven.”

“Als een vloedgolf”

“Het was net zo snel als A Tornado. De burgemeester van Waverley, gelegen in Humphreys County, vertelde het lokale tv-station WKRN dat iemand het beschreef als een tsunami. Foto’s toonden omgekeerde auto’s en met modder bezaaide straten.

Op een persconferentie op zondag betuigde de Amerikaanse president Joe Biden zijn “diepe medeleven” en gaf aan dat de regering “klaar staat om te helpen”. “Onze gebeden zijn met alle inwoners van Tennessee die getroffen zijn door de historische overstromingen van gisteren”, tweette de huisvertegenwoordiger van de staat, Mark Green, op zondagochtend.

READ  Op Guadeloupe zijn honderd precolumbiaanse graven ontdekt